Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish

Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish

Het is nog altijd wachten op voortzetting van de opwaartse trend die bitcoin vorige week heeft ingezet. Vandaag werd belangrijk support aangetikt en al snel volgde een mooie reactie omhoog. Hoe waarschijnlijk is het dat bitcoin de komende dagen zijn weg omhoog vervolgd?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken en bespreken de belangrijkste prijsniveaus voor de komende week!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Weinig veranderingen ten opzichte van de uitgebreide Update van afgelopen zaterdag. Update gemist? Dan is het meer dan de moeite waard om deze alsnog door te nemen. Want veel is er de afgelopen dagen niet veranderd. We zien de koers consolideren binnen een range van 3% en wanneer we de wicks weglaten is dit slechts 1.5%. Het is nog altijd wachten op de volgende beweging in welke richting dan ook.

Ons eerste doel was om het recent doorbroken weerstandsgebied $46.500 om te zetten in support. Vandaag hebben we de koers exact de bovenkant van het supportgebied succesvol zien testen en volgde een mooie reactie omhoog. So far so good.

Meest bullish scenario voor de komende dagen is wanneer het supportgebied $46.500 stand blijft houden. Mocht dit niet lukken dan in ieder geval de 200 MA rond $45.000. Want dan bestaat er een reële kans dat een mooie beweging omhoog richting weerstand rond $49.500 zal volgen. Weten we hier doorheen te breken verschuiven we onze focus naar het volgende weerstandsgebied rond $52.500.

Toch ook een kritische noot, bitcoin heeft de afgelopen dagen moeite boven de vorige high $48.340 (paarse lijn) uit te komen en is hier 3 dagen op rij afgewezen. Op het moment van schrijven doet bitcoin een nieuwe poging, weten we de dag te sluiten boven de paarse lijn is er maar weinig wat ons kan weerhouden de $49.500 te gaan test.

Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Eigenlijk alleen maar bullish argumenten wanneer we kijken naar de 4 uurgrafiek. We handelen binnen een bullish markstructuur en consolideren nu al een aantal dagen boven de beide 200 MA’s en vlak boven het supportgebied $46.500. Dit geeft geen garanties op verdere koersstijgingen in de komende dagen. Wat het ons wel verteld is dat de kans dat de opwaartse trend zich voortzet een stuk waarschijnlijker is ten opzichte van een bearish scenario.

Een goed voorbeeld dat er geen garanties bestaan hebben we recent nog gezien rond 15 september. Ook toen hadden we te maken met een opwaartse trend en lukte het om boven de 200 MA’s uit te komen. Na vier dagen handelen rond de 200 MA kregen we geheel tegen de trend in toch te maken met een flinke daling.

Het supportgebied $46.500 die aan de onderzijde mooi samenvloeit met de 200 MA op de 4 uurgrafiek zijn in mijn ogen echt cruciaal voor voortzetting van de huidige opwaartse trend in de komende week.

Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De consolidatie van de afgelopen dagen zien we goed terug op de 1 uurgrafiek. De beide 200 MA’s zijn al mooi omhoog gaan hellen. Wanneer we de komende dagen op zijn minst de weerstandslijn $49.500 weten te doorbreken zorgt er voor dat de MA’s verder omhoog gaan klimmen. De 200 EMA zal dan voor de extra steun kunnen gaan zorgen aan de onderkant van het belangrijke supportgebied $46.500

Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish


De belangrijke prijsniveaus op een rij:

$46.000 – cruciaal supportgebied voor bullish scenario
200MA/EMA –
4 uursgrafiek
200MA/EMA –
1 uursgrafiek
$44.250 –
Eerst volgende supportgebied wanneer de 200 MA’s als support verloren gaan

$49.500 – Eerste weerstandslijn vlak boven ons
$52.500 –
Belangrijk en sterk weerstandsgebied
$59.500 –
Belangrijk weerstandsgebied en tevens ultiem prijsdoel komende weken

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin Update: Dagsluiting boven $48.340 is bullish
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties