Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin (BTC) toont deze week opmerkelijke kracht en stijgt bijna 13% in één week en 7% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin laat nog maar eens zien dat het nog niet klaar is om te sterven en dit kan de komende periode voor de nodige opwinding gaan zorgen!

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken op bijna alle tijdsbestekken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat bitcoin opnieuw het belangrijke supportgebied rond $40.500 met succes heeft getest en dus stand heeft gehouden (bullish retest). We hebben op de weekgrafiek te maken met twee belangrijke prijsranges. Als eerste de range van $30.000 tot $40.000 en ten tweede de range van $40.000 tot $59.000.

Zolang we handelen boven het supportgebied van $40.000 is er een reële kans dat we ergens in de komende weken weerstand zullen gaan testen rond $59.000.

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De afgelopen weken hadden we te maken met een neerwaartse trend. Maar hier is deze week verandering in gekomen door het creëren van een higher low aan de bovenkant van het supportgebied $40.000. De sterke groene dagelijkse kaars van gisteren van bijna +12% bracht ons de higher high waar we naar op zoek waren. We hebben vanaf nu weer op alle tijdsbestekken te maken met een bullish markstructuur en dus een opwaartse trend. De bearish argumenten van de afgelopen weken zijn voor nu in de wacht gezet en volledig ontkracht.

Het bearish argument van de afgelopen weken was dat zolang we nog steeds in een neerwaartse trend zitten er geen reden is om al te optimistisch te zijn over prijsactie en hier hebben we onze verwachtingen dan ook op afgestemd.

Nu zijn de rollen omgedraaid, zolang we te maken hebben met bullish trend op alle tijdsbestekken is er geen reden om pessimistisch te zijn over prijsactie en zullen we onze verwachtingen hier positief op afstemmen. Deze mentaliteit, het volgen van de trend, is vanaf het begin van het jaar meer dan de moeite waard geweest.

Ons eerste doel voor nu is het recent doorbroken weerstandsgebied $46.500 succesvol om te zetten in support. Als dit lukt opent dit de deur naar een verdere beweging omhoog richting weerstand rond $52.500. Wanneer bitcoin geen support weet te vinden kan dit een terugval betekenen richting de 200 MA (bullish retest) of een aantal supportgebieden daaronder.

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?
Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4 uurgrafiek hebben we, samen met het bullish doorbreken van de trend op de daggrafiek, ook de 200MA's teruggewonnen. Deze voortschrijdende gemiddelden hebben het afgelopen anderhalf jaar gefungeerd als plek waar bitcoin lokale toppen of bodems vormt.

Wanneer we onder de 200 MA’s handelen is het niet aantrekkelijk om overdreven bullish te zijn. Nu we de MA’s hebben teruggewonnen, kunnen we onze bearish gedachten voorlopig aan de kant zetten. We mogen er vanuit gaan dat ze voor de nodige support zorgen als bitcoin er niet in slaagt het gebied rond $46.500 te behouden als support.

In de komende dagen zouden we graag zien dat prijsactie de huidige opwaartse trend langs deze voortschrijdende gemiddelden voortzet en ze dwingt naar boven te hellen in plaats van zijwaarts. Op deze manier wordt de nieuwe opwaartse trend, zonder enige twijfel, voortgezet en dit zou voor de komende dagen en weken voor de nodige opwinding kunnen zorgen.

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?
Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

In het begin van de week wisten we al dat de markstructuur op de 4 uursgrafiek bullish was doorbroken. In de update van afgelopen maandag hechten we hier nog niet zoveel waarde aan omdat we op dat moment nog altijd onder een aantal belangrijke prijsniveaus zaten.

Onderstaande quote komt uit de update van precies één week geleden:
“Het is belangrijk om niet te vergeten dat kracht niet de lengte van een wick is, noch het percentage dat de koers omhoog bounced vanaf belangrijk support. Kracht is het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus en het omkeren van de huidige bearish trend naar bullish.”
Deze eenvoudige analyse op basis van kracht blijkt opnieuw waar te zijn.

Het terugvorderen van de 200 MA’s afgelopen donderdag was een eerste teken van kracht. Eerdere pogingen om de MA’s terug te winnen als support in de afgelopen weken mislukte en eindigde in een lokale top. Nu de koers dit keer wel support wist te vinden op de MA’s en langzaam afstand begon te nemen wisten we dat de kans dat het dit keer anders zou zijn (geen lokale top) aanzienlijk groter werd.

De combinatie van het terugvorderen van de 200 MA’s samen met het weerstandsgebied $42.500 in combinatie met het bullish omdraaien van de markstructuur op de 4 uursgrafiek eerder in de week, is het eerste teken van opmerkelijke kracht en dit kan voor de komende dagen/weken zomaar voor de nodige opwinding gaan zorgen!

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin koers bevestigt nieuwe bullish trend! Koers naar $59.000?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties