Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging

De eerste tekenen van kracht hebben dit keer wel geleid tot een mooie stijging in de afgelopen dagen van circa 10%. Op dit moment consolideert de koers vlak onder sterke weerstand en zijn we op een belangrijk beslissingspunt aangekomen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD. We bespreken de grafieken op de lagere tijdsbestekken, slaagt bitcoin erin de trend volledig bullish om te buigen of krijgen we te maken met een Dead Cat Bounce?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De kracht die we de afgelopen dagen hebben gezien heeft de koers omhoog gebracht tot aan een belangrijk prijsniveau. We zijn nu op het punt aangekomen waarbij bitcoin een beslissing zal gaan nemen voor het hoge tijdsbestek.

Wanneer we boven de 200MA's en het weerstandsgebied rond $53.000 weten uit te komen verschuift de marksituatie volledig naar bullish. Het terugwinnen van het gebied $53.000 als support betekent dat we naar alle waarschijnlijkheid het volgende weerstandsgebied $59.000 zullen gaan opzoeken. Als ook dit gebied wordt teruggewonnen kunnen we mogelijk zelfs weer op prijsontdekking en dus op jacht naar nieuwe hoogtepunten.

We hebben wel te maken met één grote maar, want voorlopig is de trend op de daggrafiek nauwelijks veranderd. Er bestaat nog altijd de mogelijkheid dat dit de ideale plek kan zijn voor een 'dead cat bounce' en we alsnog te maken krijgen met de volgende beweging naar beneden. We zullen moeten zien hoe de dingen zich vanaf hier gaan ontwikkelen.

Een 'dead cat bounce' is een tijdelijk, kortstondig herstel van de koers na een langdurige daling die wordt opgevolgd door de voortzetting van de neerwaartse trend. Vaak worden neerwaartse trends onderbroken door korte perioden van herstel - of kleine rally's - waarin de prijzen tijdelijk stijgen.

Op de 4 uursgrafiek hebben we op dit moment te maken met een bullish trend. Pas nadat we daadwerkelijk een breuk in de trend zien, kunnen we aannemen dat we een lokale top hebben gecreëerd. Voorlopig hebben we gewoon een reactie van onze 4H 200MA's gezien als weerstand, zoals we hadden verwacht.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging
Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

In de updates van de afgelopen weken hebben we steeds gehad over het feit dat het terugwinnen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek een eerste voorzichtige teken van kracht kan zijn. Wel met enige voorzichtigheid omdat de recente situaties waarbij de 200 MA’s werden teruggewonnen, niet het gewenste resultaat opleverde.

Het onlangs terugwinnen van de 200 MA’s identificeerden we als een 'sneeuwbal' die het potentieel heeft om van een heuvel af te rollen en iets veel groters te worden. Dit keer was het daadwerkelijk anders dan de situaties hiervoor en de 'sneeuwbal' is dit keer wel daadwerkelijk gaan rollen.

Sinds het moment waarop we de 200MA’s op de 4 uursgrafiek en het supportgebied $59.000 zijn kwijtgeraakt als support in november, hebben we slechts twee keer een moment gehad waarbij we enigszins optimistisch konden zijn over de ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken. Eén keer eind november en één keer een paar dagen geleden, die kort daarna een stijging van 10% heeft opgeleverd.

We zijn er in de bitcoin updates van de afgelopen weken in geslaagd de pijnlijke prijsactie sinds het verliezen van het supportgebied $59.000 op 18 november te ontlopen. Hopelijk zit iedereen er hierdoor op dit moment goed bij en staan we klaar voor wat er komen gaat, ongeacht de uitkomst.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging
Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging

Dat was hem voor vandaag, tijd om ons met zaken bezig te houden die niet over traden gaan, prettige kerstdagen allemaal!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $50.000 na kleine stijging
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties