Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?

Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?

Voor het eerst sinds de sterke uptrend van ruim een week geleden begon, zien we vandaag de eerste tekenen van zwakte ontstaan. Slechts een tijdelijke dip of moeten we ons klaarmaken voor een veel diepere pullback?

De bitcoin koers staat momenteel op 20,835.21USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus aan de hand van verschillende tijdsbestekken van laag naar hoog.

Bitcoin (BTC) 15-uminuten grafiek

In de vorige update bespraken we dat een eerste teken van zwakte het verliezen van de 200MA’s op dit lage tijdsbestek zou zijn. Tenslotte begon de sterke uptrend ruim een week geleden bij het terugwinnen van de 200 MA’s.

Gedurende de uptrend hebben de 200 MA’s consequent succesvol gediend als trendsupport en die zijn we zojuist kwijtgeraakt. Hiermee heeft bitcoin iets significant anders gedaan ten opzichte van de afgelopen tien dagen en dit is zeker iets om in gedachten te houden.

Een eerste teken van zwakte vergroot de kans op een diepere pullback, zeker in vergelijking tot vorige week. Aan de hand van de 1-uur en 4-uurgrafiek bespreken we de prijsniveaus die onze interesse hebben in het geval van een diepere pullback.

Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De afgelopen dagen hebben we hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie gezien waarbij support van het midden van de prijsrange $20.550 al een aantal keer getest werd. Tijdens de sterke daling van einde van de middag -5.75% (van top naar dieptepunt), hebben we opnieuw support van mid-range getest en die lijkt vooralsnog stand te houden.

In het meest bullish scenario houdt mid-range stand en weten we vrij snel de 200 MA’s (15 min) terug te winnen. In dit geval is het waarschijnlijk dat dit de pullback was waar we op zaten te wachten. De uptrend kan hervat worden en we kunnen ons gaan klaarmaken voor een nieuwe poging om de bovenkant van de prijsrange $22.500 te gaan testen.

Maar wanneer we in plaats hiervan bij een volgende poging wel onder het midden van de prijsrange uit gaan komen focussen we ons op de 200 MA’s rond $20.000.

Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Dan zoomen we nog iets verder uit op de 4 uurgrafiek en wat als eerste opvalt is dat het midden van de prijsrange $20.550 al vaker heeft bewezen een relevant prijsniveau te zijn. Zolang support van mid-range stand houdt is eigenlijk niets aan de hand.

Komen we onder het midden van de prijsrange terecht dan houden we er conform onze prijsrange analyse rekening mee dat we zomaar verder kunnen gaan afdalen richting de onderkant van de prijsrange $18.600.

Op het moment dat we ook onder de prijsrange terecht gaan komen in combinatie met het verliezen van de 200 MA’s is er geen enkel bullish argument meer over.

Het verliezen van support op een laag tijdsbestek (15 min) vergroot de kans dat we vervolgens support gaan testen op een iets hoger tijdsbestek (1 uur) etc. Dus zolang we geen support weten te vinden op één van de hiervoor genoemde prijsniveaus, is er geen enkele reden om aan te nemen dat het slechts om een dipje gaat en er geen diepere pullback kan volgen.

Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin Update: eerste teken van zwakte, tijdelijke dip of diepere pullback?
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties