Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

De bitcoin koers is in de afgelopen week met ruim 23% gestegen en hier hebben we lang op moeten wachten. Het bewijst maar weer eens dat geduld toch echt een schone zaak is. Is dit het einde van de bearmarkt? Houdt herstel de komende dagen aan?

De bitcoin koers staat momenteel op 20,442.39USD. We bespreken belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen en hoe we de huidige marktsituatie het beste kunnen benaderen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de vorige update bespraken we de mogelijke scenario’s na het bekend worden van de Amerikaanse inflatiecijfers. Als we nu terugkijken lijkt het wel alsof de update van afgelopen woensdag het script is geweest voor de dagen erna. Het enige wat we niet direct verwacht hadden is dat het zo snel en zo hard zou gaan.

Felicitaties aan iedereen die eerder samen met ons een long positie hebben geopend, zie update van 7 januari 2023. De timing was perfect en heeft ons tot op heden een winst van ruim 25% opgeleverd! Maar wat zijn onze verwachtingen vanaf hier?

De afgelopen twee maanden begaven we ons onder de vijfmaandenlange prijsrange $18.600 - $22.500, met hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie. Dankzij de flinke stijging van de afgelopen dagen zijn we erin geslaagd terug te keren in de prijsrange. Sterker nog we handelen inmiddels alweer boven het midden van de prijsrange.

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

Nu we ons weer begeven in de prijsrange en we de periode dat we hieronder handelden kunnen bestempelen als slechts een afwijking, is verdere stijging richting de bovenkant van de prijsrange $22.500 en heel misschien zelfs het weerstandgebied vlak onder de $30.000 niet ondenkbaar.

Hiervoor zal bitcoin nog wel twee belangrijke horden moeten nemen, namelijk het terugwinnen van de 200 EMA en vervolgens boven de highs van augustus rond $25.200 uit te komen (zie rode stippellijn).

Uiteraard is de kans groot dat bitcoin het de komende dagen wat rustiger aan gaat doen. Waarbij een vorm van een pullback zeker niet ondenkbaar is. Maar zolang we niet terugvallen onder de prijsrange, dus onder de $18.600, kijken wij vooral omhoog!

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Doordat wij het hele afgelopen jaar niet diegene zijn geweest die geprobeerd hebben de bodem te voorspellen, hebben wij ons in een positie gebracht waarbij we optimaal kunnen profiteren van de recente bullish ontwikkelingen.

We zijn dan weliswaar niet op de exacte bodem ingestapt maar 10% hoger. Echter doordat we niet geprobeerd hebben de bodem te voorspellen is ons een daling van -77.5% groot en deels bespaard gebleven. Die 10% stijging die we dan wellicht zijn misgelopen nemen wij in ieder geval voor lief.

In de afgelopen maanden zijn er twee momenten geweest waarop we voorzichtig bullish werden, zie grafiek hieronder. Echter werden we toen minimaal beloond met een winstpercentage van respectievelijk 14.5% en 10%. Maar drie keer is scheepsrecht en dit keer zijn we aanzienlijk ruimer beloond met ruim 25%.

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

Betekent dit dat bitcoin zijn bodem heeft gevonden en het begin van een nieuwe bullmarkt? Geen idee! Niemand die het weet, het zou natuurlijk kunnen. Maar voor ons maakt het niet uit we bepalen stap voor stap onze verwachtingen aan de hand van recente koersontwikkelingen.

Hebben we dan te maken met de grootse Bull Trap in jaren? Geen idee! Niemand die het weet. Alleen gezien de huidige marktsituatie en de huidige sterke uptrend is het niet verstandig het exacte hoogtepunt van de huidige uptrend te voorspellen. Deze ligt in de meeste gevallen namelijk hoger dan je vooraf bedacht had.

Net als dat de bodem in het afgelopen jaar steeds lager kwam te liggen dan bodemvoorspellers vooraf gedacht hadden. We bekijken stap voor stap wat de grafiek ons verteld aan de hand van de meest recente koersontwikkelingen.

Het meest bullish scenario vanaf hier zou zijn als we erin weten te slagen de komende dagen te consolideren rond het midden van de prijsrange $20.550. Om vanaf hier een volgende beweging omhoog te maken.

Op het moment dat we weer onder de prijsrange uitkomen, dus onder range low $18.600, zullen we noodgedwongen onze bullish verwachtingen moeten bijstellen.

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers breekt met trend en schiet omhoog
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties