Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)

Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)

In de afgelopen week is de bitcoin koers met 13,38% flink onderuit gegaan, met als gevolg dat alle tijdsbestekken na één maand weer unaniem een bearish beeld laten zien. De uptrend van de afgelopen weken is bearish doorbroken en belangrijke prijsniveaus zijn als support verloren gegaan.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. Is dit het begin van een nieuwe grote bearish trend? We bespreken de recente ontwikkelingen en belangrijke prijsniveaus voor de komende week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de update van begin van de week hebben we het uitgebreid gehad over de bear markt bear flag, zie grafiek hieronder. We zeiden dat een neerwaartse uitbraak uit de de bear flag als prijsdoel het gebied rond $13.863 zou hebben.

Nu we daadwerkelijk neerwaarts zijn uitgebroken betekent dit niet automatisch dat we ook daadwerkelijk in de komende periode naar $13.000 gaan afzakken, maar dit scenario is nu wel een stuk waarschijnlijker ten opzichte van een kleine week geleden.

We houden dit scenario voor de komende periode dus zeker in ons achterhoofd, terwijl we ondertussen nieuwe ontwikkelingen en de lagere tijdsbestekken goed in de gaten blijven houden.

Wat verder nog opvalt is dat we na ongeveer een maand boven de prijsrange ($19.000 - $21.880) gehandeld te hebben we nu weer terug zijn in de prijsrange. Het zal voor de meeste van jullie dan ook bekend zijn dat we, nu we weer terug zijn in de range, terugvallen op onze prijsrange analyse. Een terugkeer in de prijsrange betekent dat we op zijn minst verder zullen afzakken richting het midden van de range $20.440 en mogelijk zelfs range low $19.000.

Voor de kortere termijn zou het niet ondenkbaar zijn dat we een kleine opleving gaan krijgen richting range high $21.880, tevens de supportlijn van de bear flag, om hier vervolgens afgewezen te worden (bearish retest).

Een uitbraak uit de prijsrange in combinatie met een terugkeer in de bear flag zou een eerste voorzichtige bullish argument kunnen zijn op dit tijdsbestek.

Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update hebben we twee belangrijke supportgebieden besproken. Als eerste het gebied $23.500 - $23.700 en ten tweede de 200 MA’s. Het verliezen van deze belangrijke supportregio’s zorgde direct voor een sterke reactie en de koers daalde in korte tijd met bijna 12%.

Nu we voor het eerst in een maand weer onder de 200 MA’s handelen is dit zeker iets om even bij stil te staan. Het terugwinnen van de 200 MA’s een maand geleden was tenslotte voor ons de reden om weer bullish te zijn. Dus nu we hier weer onder handelen kunnen we niet anders dan onze verwachtingen opnieuw bij te stellen, dit keer dus van bullish naar bearish.

In de afgelopen weken werden de 200 MA’s gebruikt als plek waar lokale bodems werden gevormd voor voortzetting/ondersteuning van de uptrend op de daggrafiek, nu we ze als support zijn kwijtgeraakt is er geen sprake meer van een uptrend.

Wees je hiervan bewust als je 'de dip koopt', want die koop je zeer waarschijnlijk niet. Je koopt nu de neerwaartse trend, dus benader de huidige marktsituatie met de juiste mentaliteit!

Het verliezen van de 200 MA’s in april leidde tot een daling van bijna 60% in de drie maanden die volgde. Het terugwinnen van de 200 MA’s in juli zorgde voor een stijging van 20% in de weken erna. In beide gevallen hebben we onze verwachtingen tijdig aangepast en is er geen enkele reden om dit in de huidige situatie niet te doen.

De gedachte dat dit een 'bear market rally' zou zijn, is door de recente ontwikkelingen aanzienlijk toegenomen. We houden dus vanaf nu rekening met het meest bearish scenario (koers richting $13.000) en passen onze verwachtingen pas aan als nieuwe ontwikkelingen ons hier een goede reden toe geven; een eerste teken van kracht op lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)
Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Nu we eer handelen binnen de prijsrange gaan we er zoals besproken vanuit dat we minimaal mid-range $20.400 zullen gaan testen en mogelijk zelfs range low $19.000 (prijsrange analyse). Mochten we daadwerkelijk in de nabije toekomst range low testen zullen we de ontwikkelingen op dat moment goed moeten monitoren.

Een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek is wanneer we er in slagen weer boven de prijsrange uit te komen, dus boven range high $21.880 in combinatie met het terugwinnen van de lokale trend (de 200 MA’s) en het gebied rond $22.700.

Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA (NU: 40% KORTING!)
- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin Update: einde bear markt rally na dieprode week (-13.38%)
Lees meer over:
Bitcoin update

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties