Bitcoin Update: gaat cruciaal support rond $25.000 opnieuw getest worden?

Bitcoin Update: gaat cruciaal support rond $25.000 opnieuw getest worden?

Deze week lijkt als twee druppels water op de vorige. De koers blijft hardnekkig hangen rond het midden van de prijsrange, rond $26.000. Maar wat maakt deze week anders? Binnenkort is er mogelijk opnieuw een belangrijke test op komst: het cruciale supportgebied van $25.000 staat op het punt om wederom de ultieme uitdaging aan te gaan. Zal support standhouden, of staan we aan de vooravond van een nieuwe neerwaartse duik?

De Bitcoin koers staat momenteel op 25,868.41USD. We bespreken onze bevindingen aan de hand van de daggrafiek en de 4 uurgrafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We handelen nog altijd onder de 8 maanden lange uptrend, die startte aan het begin van het jaar. Deze trend ging drie weken geleden verloren toen we de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (200 MA's) als ondersteuning voor de trend doorbraken. Dit is geen kleine gebeurtenis. Sinds het begin van het jaar, toen we erin slaagden om de 200 MA's te herwinnen, volgde een uptrend van 8 maanden die de koers met meer dan 60% omhoog bracht.

We geloven niet dat het doorbreken van een 8 maanden durende uptrend op dit tijdsbestek slechts zal leiden tot een daling van nog geen 8%. Natuurlijk zijn er mensen die beweren dat we al een aanzienlijke daling hebben gezien, met een wick die precies reikte tot het supportgebied rond $25.000, en dat er nu een bodem wordt gevormd. Maar hoe realistisch is dit?

Wij gaan er niet van uit dat het doorbreken van een uptrend van meer dan 60% die 8 maanden heeft geduurd, slechts zal resulteren in een daling van minder dan 8% en dat de koers onmiddellijk wordt gestopt door het aller eerste supportgebied die we tegen komen rond $25.000. We verwachten eerder een geleidelijke daling over een langere periode dan alleen de afgelopen drie weken.

We zullen alleen onze verwachtingen aanpassen als we op kortere tijdsbestekken duidelijke tekenen van kracht zien. Voor ons betekent "tekenen van kracht" het heroveren van belangrijke prijsniveaus, waarover straks meer.

Bitcoin koers stabiel na daling van 12% in een maand

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op dit lagere tijdsbestek kunnen we tekenen van kracht waarnemen wanneer we erin slagen om uit de huidige prijsrange ($25.300 - $26.800) te breken en tegelijkertijd de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA's) heroveren. Om dit te bereiken, is een stijging van ongeveer 5% vanaf het huidige prijsniveau nodig.

Het is niet onwaarschijnlijk dat de 200 MA's de komende dagen verder zullen dalen en in de richting van de bovenkant van de prijsrange ($26.800) zullen bewegen. Hoe je het ook bekijkt, we moeten eerst deze prijsniveaus herwinnen voordat er überhaupt sprake kan zijn van een nieuwe uptrend of laat staan het begin van een nieuwe bullmarkt.

Op de daggrafiek bevinden we ons momenteel in een bearish trend, terwijl de trend op dit lagere tijdsbestek zijwaarts beweegt binnen de prijsrange. We wachten op het moment van een uitbraak uit deze range:

- Als we neerwaarts uit de prijsrange breken, zal de bearish trend op de daggrafiek de overhand krijgen.
- Als we opwaarts uit de prijsrange breken, zullen we de eerste tekenen van kracht zien.

Zoals eerder besproken in de daggrafiek, gaan we ervan uit dat er een geleidelijke daling zal plaatsvinden over een langere periode. Met "geleidelijk" bedoelen we dat dalingen niet in één rechte lijn naar beneden gaat gedurende een langere tijdsperiode. De bearish trend zal tijdelijk worden onderbroken, gevolgd door een periode van zijwaartse prijsbeweging binnen het aangegeven bereik. Vervolgens zal de koers naar beneden uitbreken en de trend zal geleidelijk zijn weg naar beneden vervolgen.

Een neerwaartse uitbraak zal hoogstwaarschijnlijk ook leiden tot het verlies van het belangrijke supportgebied rond $25.000, wat op zijn beurt hoogstwaarschijnlijk zal resulteren in een sterke neerwaartse beweging naar het volgende ondersteuningsgebied rond $21.000.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beschermen van je portfolio tijdens een neerwaartse trend van groot belang is. Een onaangeroerd portfolio stelt je in staat om na de eerste tekenen van kracht optimaal te profiteren aan het einde van de neerwaartse trend.

Bitcoin koers stabiel na daling van 12% in een maand

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers stabiel na daling van 12% in een maand
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties