Bitcoin koers zakt richting $19.000

Bitcoin koers zakt richting $19.000

Nadat bitcoin vorige week voor zeker de achtste keer de onderkant van de prijsrange heeft getest volgde er een mooie reactie omhoog, maar het wil maar niet lukken om echt een vuist te maken. We schommelen gewoon weer rond de $19.000 en het lijkt er sterk op dat we de komende dagen opnieuw de onderkant van de prijsrange zullen gaat testen. Hoe lang kan dit nog goed gaan?

De bitcoin koers staat momenteel op 19,141.19USD. In deze update bespreken we waarom wij er sterk rekening mee houden dat we vroeg of laat, met het nodige geweld, neerwaarts gaan uitbreken uit de prijsrange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onderstaande daggrafiek is een perfecte weergave van hoe een één jaar lang durende bearmarkt eruit ziet. We hebben te maken met een overduidelijke neerwaartse trend en de richting die we opgaan is nog altijd de linker onderhoek.

Vorige week donderdag hebben we voor minimaal de achtste keer de onderkant van onze vier maanden lange prijsrange rond $18.600 getest. Opvallend is dat de reactie die volgt op het testen van range low steeds minder sterk wordt.

In de afgelopen vier maanden wordt er veel gespeculeerd over het al dan niet vormen van een bodem rond $19.000. Veel traders voelen de nodige druk om rond range low in te moeten stappen omdat men de angst voelt de boot te missen wanneer bitcoin daadwerkelijk een bodem aan het vormen is en er mogelijk een nieuwe bullmarkt op komst is.

De afgelopen maanden zijn er zoveel kansen geweest om in te stappen rond $19.000. Dit verklaart ook voor een groot deel waarom de reactie omhoog, na het testen van de onderkant van de prijsrange, steeds minder krachtig wordt.

In het afgelopen jaar zijn er drie eerdere periodes geweest waarbij we binnen de grotere neerwaartse trend te maken hadden met een periode zonder duidelijke trend; een prijsrange. In december 2021 speculeerde men op een bodem rond $46.000, vervolgens in maart 2022 rond $36.500, in mei 2022 rond $28.500 en vandaag de dag weer, alleen schommelen we nu rond de $19.000.

Wat deze periodes gemeen hebben is dat traders die speculeerde op een bodem, meer dan voldoende mogelijkheden hebben gekregen om in te stappen en alle keren zijn we achteraf tot de conclusie gekomen dat het niet de bodem was.

Voorgaande in combinatie met het feit dat we midden in een bearmarkt zitten, houden wij er sterk rekening mee dat ook $19.000 achteraf gezien niet de bodem zal zijn. Is dit zeker? Nee, niemand kan dit met zekerheid zeggen maar we krijgen of gelijk of we zullen onze verwachtingen tijdig moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit. Hiervoor gebruiken we de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin koers zakt richting $19.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We houden er dus sterk rekening mee dat we ook dit keer vroeg of laat neerwaarts zullen uitbreken uit de huidige prijsrange. Zoals besproken in eerdere updates, des te langer de prijsrange aanhoudt, des te sterker de uiteindelijke uitbraak zal zijn.

Ondertussen gebruiken we de 4 uurgrafiek om goed te monitoren of we daadwerkelijk gelijk krijgen of dat we onze verwachtingen moeten gaan aanpassen. Hiervoor kijken we naar de grotere prijsrange $18.600 – $22.500 en de kleinere grijze prijsrange $18.600 – $20.500.

Wanneer we kijken naar de kleinere grijze prijsrange van slechts 10%, zien we dat onze laatste test van range low $18.600 tot op heden (slechts) heeft geleidt tot een stijging naar het midden van de range $19.575 en zijn we afgewezen door trendweerstand van de 200 EMA. Kijkende naar onderstaande grafiek is er op dit moment eigenlijk geen enkel argument te vinden waarom we de komende dagen niet opnieuw range low zullen gaan opzoeken.

Voor een meer bullish vooruitzicht willen we op zijn minst boven de 200 MA’s en het midden van de kleinere prijsrange uitkomen ($19.575), maar bij voorkeur een uitbraak uit de prijsrange $20.500, wat tevens het midden van de grotere prijsrange is. Maar het moment waarop we onze verwachtingen voorzichtig gaan aanpassen, is pas wanneer we ook opwaarts weten uit te breken uit de grotere prijsrange, dus boven de $22.500.

Tot die tijd proberen we niet de bodem te voorspellen en ligt de focus met name bij het met een zo ongeschonden mogelijke portfolio door de bearmarkt heen te komen, om straks als de tijd rijp is, maximaal te kunnen profiteren!

Bitcoin koers zakt richting $19.000
Bitcoin koers zakt richting $19.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers zakt richting $19.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties