Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250

Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250

Het is FOMC-week maar hier trekt de bitcoin koers zich nog maar weinig van aan en trekt de zijwaartse lijn van het afgelopen weekend door. Vanmiddag mislukte wederom een poging om weerstand rond $39.250 te doorbreken.

Met een koers die zich vlak onder het midden van een flinke prijsrange bevindt, onder een cluster aan weerstandsniveaus en zonder duidelijke trend. Kunnen we niet anders dan vanaf de zijlijn afwachten hoe bitcoin gaat reageren op het besluit van de Federal Reserve met betrekking tot de rente later deze week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en maken een bullish en een bearish domino-effect analyse voor de komende dagen.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4 uurgrafiek zien we drie belangrijke zaken om de komende dagen goed in de gaten te houden.

1. Prijsrange $34.000 – $44.500 en midden range op $39.250 (zwarte stippellijn)
2. Weerstandsgebied $40.000 – $40.750 waar zich ook de beide 200 MA’s bevinden.
3. De symmetrisch driehoekpatroon (evenwichtspatroon), die naar alle waarschijnlijkheid komende week zal gaan uitbreken. Afhankelijk van de richting van de uitbraak zal range low of range high getest gaan worden.

Domino effect bullish:
Terugwinnen midden range $39.250, terugwinnen 200 MA’s en het weerstandsgebied $40.000 - $40.750 en vervolgens uitbraak uit de symmetrische driehoek richting range high $44.500.

Domino effect bearish:
Neerwaartse uitbraak uit driehoek in combinatie met het verliezen van klein supportgebied rond $37.000. Daaronder is er maar weinig wat ons er van kan weerhouden om range low op te gaan zoeken $34.000 - $35.000.

Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250
Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Op de 1 uurgrafiek zien we goed terug hoe het midden van de prijsrange $39.250 de afgelopen weken een significant prijsniveau blijkt te zijn. Daar komt bij dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek nu ook samenvallen met het midden van de range.

In de afgelopen dagen zien we dat de MA’s zich horizontaal bewegen rond het midden van de range. Hetgeen we terug zien in de zijwaartse koersbewegingen in de afgelopen dagen, zonder dat er sprake is van een duidelijke trend.

Het heroveren van mid-range + de 200 MA’s vergoot de kans op een bullish domino effect zoals bij de 4 uurgrafiek besproken. Nu we nog altijd handelen vlak onder belangrijke weerstand en in het midden van een flinke prijsrange is het verstandig pas in actie te komen wanneer de koers range low (long positie) of range high (short positie) bereikt.

Zie ook de update van afgelopen zaterdag: ‘koers blijft hangen bij $39.000’, die vandaag de dag nog altijd volledig van toepassing is.

Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250
Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers afgewezen door weerstandszone bij $39.250
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties