Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $39.000

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $39.000

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur nauwelijks in beweging gekomen (0,21%) en schommelt nog steeds vlak onder het midden van de prijsrange. Het is nu eerst aan bitcoin om in actie te komen en een richting te kiezen, voordat wij in actie komen. Want rond het huidige prijsniveau valt er maar bar weinig te halen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We focussen ons in deze update volledig op de 4 uurgrafiek en waarom wij onze mentaliteit hebben aangepast van ‘trend trading’ naar ‘range trading’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We handelen op dit moment in een prijsrange met een bereik van 30% vanaf range low $34.000 tot range high $44.500. Helaas handelen we op dit moment vlak onder het midden van de range $39.250 waar we de afgelopen tijd de nodige weerstand ondervinden. Er is eigenlijk niets te beleven zolang we handelen rond het midden van de range.

Het is wachten totdat we range low bereiken voor een mogelijke long positie, of range high voor een mogelijke short positie. Tot die tijd valt er eigenlijk maar weinig te halen. er zullen maar heel weinig traders zijn die de afgelopen weken binnen de huidige range een goede tijd doormaken. Denk aan de bekende 80/20 regel uit de marketing wereld. 80% van de traders hebben een slechte tijd gehad in de afgelopen weken. Terwijl slechts 20% van de traders waarschijnlijk 80% van winst uit de huidige markt weten te halen.

Als we kijken naar de koersbewegingen van de afgelopen weken zou je kunnen zeggen dat de markt op dit moment en bitcoin prijs van $39.000 tot $40.000 redelijk vindt, dus rond het midden van de huidige range. Het wordt pas interessant om in actie te komen wanneer de koers afstand neemt van deze redelijke prijs, richting range high of range low om vervolgens weer terug te keren richting het midden van de range.

Dit is de mentaliteit die we vasthouden zolang we ons begeven in de huidige prijsrange. We accepteren dat de huidige marktssituatie een stuk minder lucratief en leuk is dan wanneer we te maken hebben met een trending marktsituatie (een duidelijke trend).

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $39.000

Wanneer we enkel de 200 MA’s tonen zien we in één oogopslag de huidige marksituatie zonder echte trend. Vanaf eind juli 2021 tot midden november 2021 hadden we te maken een duidelijke uptrend waar we de MA’s ook sterk omhoog zien hellen. Na een korte onderbreking van de sterke uptrend in september bereikte de koers op 18 november zijn hoogtepunt.

Er volgde in de weken erna een sterke downtrend wat we ook weer terug zien in de sterk naar beneden hellende MA’s. Zo ongeveer vanaf begin februari 2022 zien we dat de MA’s neutraal/horizontaal beginnen af te buigen en nu, een maand later, zien we nog steeds hetzelfde beeld. Het feit dat de MA’s nu al ruim een maand horizontaal bewegen bevestigd de huidige marktsituatie met zijwaartse prijsactie, zonder een duidelijke trend.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $39.000

Zolang we te maken hebben met een trendloze marktsituatie en handelen rond het midden van de huidige prijsrange, is het voornaamste doel om je portfolio te beschermen door nieuwe trades tot het minimum te beperken. Want wat we niet willen is dat de huidige grillige markt met onlogische prijsactie er met ons geld vandoor gaat.

We wachten net zo lang als nodig, en dit kan dagen tot weken zijn, totdat de situatie veranderd en we weer in een trending markt terecht komen. Om dan met een ongeschonden portfolio maximaal te kunnen profiteren!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij $39.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties