Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000

Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000

Na weken geduldig gewacht te hebben is de bitcoin koers vandaag toch echt onder de $40.000 terecht gekomen. Gaat het om slechts een tijdelijke afwijking en wordt ons geduld van de afgelopen weken eindelijk beloond? Of moeten we rekening houden met verdere koersdalingen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's voor de komende week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In bijna iedere update van de afgelopen weken hebben we het gehad over hoe belangrijk het supportgebied rond $40.000 is op basis van prijsactie van het gehele afgelopen jaar. Daarnaast hebben we besproken dat we ook door middel van een wick hier tijdelijk onder terecht zouden kunnen gaan komen, om zo de nodige liquiditeit op te halen. Zoals besproken in onder andere de Update van 18 december had ik om die reden de volgende kooporders klaarstaan: 50% op $40.000 en de andere 50% verdeel ik over $39.500, $39.000 en $38.500.

Vandaag hebben we de koers voor korte tijd onder de $40.000 grens zien uitkomen. De tweede kooporder is op een haar na niet geraakt, maar verder pakt het scenario tot op heden uit zoals we verwacht hadden. Liquiditeit werd opgehaald en er volgde een bounce omhoog terug naar de bovenkant van het supportgebied rond $41.000.

Betekent dit ook dat we nu veilig zijn en er echt iets veranderd is? Zeker niet! Voor diegene die vandaag ook zijn kooporder rond $40.000 geraakt heeft zien worden, is het verstandig een stop loss te plaatsen onder de low van de recente wick van vanmiddag, zo rond de $39.500. Op deze manier heb je een prima positie voor de komende dagen, met weinig risico. Eerste prijsdoel voor de korte termijn is $42.000, maar met zo weinig risico kun je er ook voor kiezen wat langer vast te houden tot $45.500 of hoger.

Dan het antwoord op de vraag is er nu echt iets veranderd? Nee, sinds het verliezen van de 200 MA’s op 16 november (rode cirkel) is er niets veranderd en de koersontwikkelingen van de afgelopen weken en dagen was te verwachten, want dit is simpelweg wat de trend ons vertelde. Zolang we onder de 200 MA’s handelen en we er niet inslagen weer boven de 200 MA’s uit te komen, is er eigenlijk geen enkele reden om bullish te zijn. Vandaar dat het verstandig is een stop loss te plaatsen, want er is ook nu, net als in de afgelopen weken, geen enkele garantie dat dit daadwerkelijk de bodem was.

Wel is er in mijn ogen genoeg ruimte voor een bounce en een aantal groene dagen in de komende week. Hiervoor zoomen we in op de 1 uursgrafiek.

Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000
Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

In onderstaande 1 uursgrafiek hebben we de verschillende prijsdoelen zoals zojuist besproken bij de 4 uursgrafiek ingetekend. $42.000 voor de korte termijn. $42.000 was de afgelopen week al een prijsniveau waar we niet heel makkelijk boven wisten te komen.

$45.500 is het volgende prijsdoel om in de gaten te houden en ligt net onder het voormalig supportgebied rond $46.000 die naar alle waarschijnlijkheid, mochten we hier gaan komen, voor de nodige weerstand gaan zorgen. Belangrijk om hier aan toe te voegen is dat we voordat we hier komen voor het eerst in 2022 de 200 MA’s rond $44.000 zullen moeten heroveren. Dit zou tevens een eerste teken van kracht zijn op dit tijdsbestek. Tot slot het prijsdoel rond $48.000 ook weer vlak onder een weerstandsgebied, namelijk die rond de $49.000.

Voor nu is het opkopen van de low van vandaag niet meer dan een mogelijke mooie long setup voor de komende dagen tot weken, maar meer als een mooie kans is het nu nog niet. Hiervoor zullen we zoals gezegd eerst een echte teken van kracht moeten zien door het terugwinnen van de 200 MA’s. Tot die tijd is er geen enkel argument om te veronderstellen dat dit daadwerkelijk de bodem was, voorzichtigheid blijft dus ook de komende week geboden.

Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd of jij na weken geduldig af te hebben gewacht ook bent ingestapt rond de $40.000. Laat vooral een clapp achter onder dit artikel als dit het geval is of een reactie! Hopelijk zien we de komende dagen weer wat groen en hebben we een perfecte long setup te pakken!

Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000
Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers duikt kort onder de $40.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties