Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?

Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?

Bitcoin is onder de prijsrange van de afgelopen weken uitgekomen en ondervindt op dit moment de nodige weerstand rond $47.000. Gaat het slechts om een tijdelijke afwijking of moeten we rekening houden met verdere koersdalingen in de komende dagen? $45.700 is het prijsniveau om in de gaten te houden.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Hebben we nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig voordat we weer echt omhoog kunnen gaan kijken? Mocht een dergelijke situatie zich de komende week voortdoen heb ik mijn kooporders klaar staan, mogelijk een mooie kerstcadeau voor mezelf!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De vraag die we onszelf moeten stellen wanneer we naar de daggrafiek kijken is: ‘is er iets veranderd?’ Het antwoord op de vraag is simpel, nee er is niets veranderd. Hebben we de afgelopen week belangrijke prijsniveaus weten terug te winnen? Zijn we er in geslaagd de trend bullish te doorbreken? Het antwoord op deze vragen is wederom ‘nee’. Dus zien we op dit tijdsbestek nog steeds geen enkele teken van kracht.

Bitcoin vormt consequent lower highs en lower lows en dit impliceert verdere neerwaartse prijsactie. In de update van vorige week zaterdag hebben we besproken dat een uitbraak uit de prijsrange $47.000 en $53.000 de richting zal gaan bepalen. Nu een week later zien we dat de koers zich vlak onder de range begeeft en vlak onder de 200 MA.

Het op korte termijn weten terug te komen in de prijsrange en dus het heroveren van de 200 MA, zou betekenen dat het slechts om een tijdelijke afwijking uit de range gaat. Maar, wanneer dit niet gebeurd en we te maken krijgen met een bearish retest van het gebied rond $47.000, zullen we er sterk rekening mee moeten houden dat de trend de trend is.

De huidige neerwaartse trend op de daggrafiek verteld ons dat verdere koersdalingen aannemelijk zijn. Het lijkt erop alsof er nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig is voordat we pas echt weer omhoog kunnen gaan kijken.

Mochten we te maken krijgen met een flinke capitulatie achtige gebeurtenis heb ik een aantal kooporders klaar staan. In de hoop dat deze kooporders geraakt gaan worden, een mooi kerstcadeau voor mezelf!

Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?
Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We weten nu dat we op de daggrafiek te maken hebben met een bearish markstructuur. Daarnaast weten we dat we sinds het verliezen van de bullish trend en de $60.000 een maand geleden, er nog altijd niets veranderd is. Voor de middellange termijn zien we dat de trend vanaf de flinke capitulatiekaars op 4 december voornamelijk zijwaarts is.

De recente koersontwikkelingen kunnen zomaar het einde betekenen van de zijwaartse trend op dit tijdsbestek sinds 4 december, wanneer we niet op korte termijn boven de $47.000 weten uit te komen. Dit zou betekenen dat de trend op de daggrafiek prioriteit heeft gekregen en de trend nog steeds trending is.

Het was een stuk optimistischer geweest als onze zijwaartse prijsactie had geleid tot een uitbraak boven de huidige prijsrange, dus boven de $53.000. Het uitbreken boven de prijsrange en het heroveren van de 200 MA’s zou een eerste echte teken van kracht zijn geweest en mogelijk het begin van een trendwijziging naar bullish. Maar helaas, de analyse van de 4 uursgrafiek geeft ons sterk het gevoel dat het op dit moment niet langer de moeite waard is om aan dit stukje hoop vast te houden…

Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?
Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Dit tijdsbestek laat goed zien waarom het niet langer de moeite waard is om vast te houden aan een stukje hoop dat de trend snel bullish zal worden omgebogen. We zijn recent onder de range low ($47.000) uitgekomen en hebben zelfs een aantal kaarsen ruim onder de range gesloten. We hebben dit soort prijsactie onder de range low enkel gezien toen het eerder deze maand voor het eerst werd gevormd. Dit is een indicatie dat de koers klaar is voor een volgende beweging naar benden.

Op dit moment zien we dat het prijsgebied $47.000 opnieuw getest wordt, maar dit keer als weerstand. Vanaf hier zijn er twee mogelijke scenario’s, weerstand wordt niet doorbroken en de weg naar beneden wordt voortgezet. Of het wordt teruggewonnen als support en in dit geval kunnen we de recente koersontwikkelingen bestempelen als slechts een tijdelijke ‘afwijking’. Dit zou betekenen dat we waarschijnlijk een nieuwe beweging gaan zien richting mid-range (stippellijn) > range high ($53.000). Dit is dezelfde benadering die we hebben toegepast toen we nog handelen binnen de prijsrange.

Het enige andere dat op dit tijdsbestek het vermelden waard is zijn de 200MA's, zelfs toen we te maken hadden met zijwaartse koersbewegingen werden ze mooi gerespecteerd als lokale toppen. Het terugwinnen van de 200 MA’s als support zou een belangrijk signaal van kracht zijn om eindelijk weer eens bullish argumenten op te kunnen gaan bouwen.

Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?


Kooporders voor een mooi kerstcadeau voor jezelf!
$45.700 is het prijsniveau om dit weekend in de gaten te houden komen we hieronder terecht is er maar weinig wat ons ervan kan weerhouden om de $40.000 op te gaan zoeken. Een capitulatie achtige gebeurtenis zou kunnen zorgen voor een flinke wick en als dit gebeurd wil ik mijn kerst kooporders graag geraakt zijn worden. 50% op $40.000 en de andere 50% verdeel ik over $39.500, $39.000 en $38.500.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de kerstdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de kerstdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin Update: weerstand rond $47.000, nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties