Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

De bitcoin koers is vanmiddag hard onderuit gegaan na tegenvallende inflatiecijfers uit de VS. Door de daling van 9% heeft bitcoin zijn lokale uptrend verloren en dreigt momenteel ook enkele belangrijke prijsniveaus op lagere tijdsbestekken te verliezen.

Is dit het begin van een veel grotere daling of is een bounce aanstaande?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 20,804.67USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen op lagere tijdsbestekken.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Om maar direct met de deur in huis te vallen zijn alle argumenten die ons de afgelopen dagen juist enigszins bullish stemde bijna allemaal verpulvert. Door de sterke daling van vanmiddag zijn we onder de 200 MA’s uitgekomen en onder mid-range $21.500.

Nu we weer handelen onder mid-range $21.500 is de kans groot dat we de komende dagen verder zullen afdalen richting range low $19.000. Net als een week geleden kijken we opnieuw naar de gele box vlak onder range low als ons eerst volgende interessegebied.

Nu de hogere tijdsbestekken en de lagere (uurgrafieken) unaniem een bearish beeld laten zien is het nog maar de vraag of een volgende test van de regio vlak onder range low, opnieuw stand weet te houden.

Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000
Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De koers nadert het laatste sprankje hoop voor de bulls om verdere daling richting range low $19.000 te voorkomen, zijnde de lokale trend (200 MA’s) op de 1 uursgrafiek.

Het heroveren van de lokale trend nog geen vier dagen geleden, stelde ons in de eerste plaats, door een stijging van 16% in de dagen erna, in staat om de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek te heroveren.

Het verliezen van deze lokale trend zal de verkoopdruk verder doen toenemen. Het verliezen van de lokale trend zou een flinke dreun beteken voor de Bulls en kunnen we de rally van de afgelopen dagen omschrijven als een ‘reliëfrally, een bulltrap, een fake-out, een afwijking, enz…'.

Het tegenvallende inflatiecijfer uit de VS is een volgend argument voor de Federal Reserve om het huidige beleid voort te zetten. Opnieuw een renteverhoging met 75 basispunten lijkt hiermee onafwendbaar en dit zal de financiële markten, en dus ook de bitcoin koers, verder onder druk gaan zetten.

Trade safe de komende week, of misschien wel helemaal niet, totdat de storm weer wat is gaan liggen. Want een ongeschonden portfolio en een dalende bitcoin koers betekent een stijging in koopkracht en ook dit is in een bearmarkt pure winst!

Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers hard onderuit (-9%) en weer terug onder de $21.000
Lees meer over:
Bitcoin update

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties