Bitcoin Update: koers maakt flinke daling van $10.000, kan de prijs zich herpakken?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Na een flinke daling van $10.000. Lijkt het erop dat de huidige all time high een voorlopige top is.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Het was voor de koers van Bitcoin weer een bewegelijke week. Met daarin een uitbraak naar een nieuwe all time high. Maar ook een flinke crash van bijna $10.000 in kore tijd. Volatiliteit zoals we dat kennen van de cryptocurrency markten. En voldoende kansen om er op te kunnen handelen.

De meest recente beweging van Bitcoin, een flinke daling van $10.000 richting $50.000 geeft dit weekeinde een spannende wending. Al lijkt de koers inmiddels ook weer stabiel in de vorige consolidatiezone te liggen. Kan het zijn dat de komende week met volatiliteit een interessante week kan worden. Met daarbij de altijd blijvende vraag, gaan we stijgen of toch dalen?

Bitcoin daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van de koers van Bitcoin zien we met de huidige daling een interessante beweging. Een test op wat we tot nu toe hebben ervaren als een zeer sterke weerstand, en nu support, rond $50.000. Welke momenteel zich nog staande weet te houden en de prijs richting $56.000 heeft gedrukt.

De huidige prijs rond $55.000 ligt precies rond een belangrijke support waar de koers zich de afgelopen weken heeft bevonden. In een rustige consolidatiezone. Een sterke zone waar de koers niet zomaar uitbreekt, niet naar beneden maar ook naar boven.

Bitcoin Update: koers maakt flinke daling van $10.000, kan de prijs zich herpakken?

Het ziet er naar uit dat de all time high met het bijna aanraken van $65.000 een voorlopige top heeft gecreëerd. Waar het zowel voor de daggrafiek als weekgrafiek belangrijk is om ten minste de $50.000 te houden, om de kans op een dip naar lagere regionen kleiner te houden.

Waar de koers momenteel heen gaat is lastig in te schatten. De huidige support van $56.000 kan de koers voldoende steun bieden om langzaamaan weer richting $60.000 te stijgen.

Al kan het een impuls reactie zijn na de flinke dip om vervolgens weer $50.000 te testen richting het weekeinde. De huidige volume laat een grotere kans zien op een kortstondige continuatie van de daling dan van de stijging.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin bekijken zien we een potentiële reden van de flinke daling van de prijs. De 200 MA, welke als long term trendlijn beschouwd kan worden, heeft niet voldoende support kunnen bieden om de koers op te vangen. De test hiervan lijkt gefaald te zijn.

Het doorbreken van deze uptrend lijkt een flinke reactie uitgelokt te hebben. Met daarbij het sterke vangnet rond $50.000 om de koers omhoog te houden. Zo’n dergelijke beweging hebben we al lang niet gezien maar kan gezien het hoge volume met deze hoge prijzen wel een logische beweging zijn.

Bitcoin Update: koers maakt flinke daling van $10.000, kan de prijs zich herpakken?

De prijs van Bitcoin lijkt zich dus momenteel onder de uptrend te bevinden met als eerste echt support de $50.000. Het punt wat dus op korte termijn weer getest kan gaan worden. Om wellicht een nieuwe test van de trendlijn te maken.

Het afvlakken van de trendlijn doet vermoeden dat de kant waarop de koers van Bitcoin zich gaat bewegen nog open ligt. En zowel een stijging als daling mogelijk gaat zijn. Al ziet het er naar uit dat een eerste test van de support op de agenda staat en afhankelijk van de reactie daar de koers zijn volgende beweging maakt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer