Bitcoin update: koers nadert $26.000

Bitcoin update: koers nadert $26.000

Door de koersdaling van vandaag lijkt bitcoin zijn nieuwe richting voor de komende dagen gekozen te hebben en komt het belangrijke supportgebied rond $25.000 steeds dichterbij, of is er toch nog hoop?

De bitcoin koers staat momenteel op 26,409.86USD. We bespreken de recente koersontwikkelingen en onze verwachtingen voor de komende dagen aan de hand van de dag- en 2 uurgrafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen met een korte blik op het grotere plaatje, de daggrafiek. Na 12 dagen van zijwaartse prijsactie rond $27.000 staat bitcoin op het randje van een verdere koersdaling richting het belangrijke supportgebied rond $25.000 waar we het de afgelopen weken al vaker over gehad hebben.

Voor de komende uren wordt het interessant om in de gaten te houden of we onder of boven de $26.550 de dag gaan sluiten, zie paarse lijn.

Wanneer we erin slagen om de komende uren terug te krabbelen boven de $26.550, zou de wick die we dan achterlaten gezien kunnen worden als slechts een tijdelijke afwijking. Wanneer we in plaats daarvan de dag afsluiten onder de $26.550 vergroot dit de kans aanzienlijk dat we de komende dagen verder zullen gaan afdalen richting $25.000, een daling van 5% vanaf de huidige koers.

Daarnaast zien we dat de 200 EMA mooi samenvloeit met de bovenkant van ons supportgebied $25.000. Het zou een behoorlijke dreun voor de bulls zijn als we trendsupport van de 200 EMA daadwerkelijk gaan verliezen.

In dit geval zou het laatste bullish argument wat nog over is op dit tijdsbestek zijn; ‘we handelen nog altijd boven de 200 MA’. Het terugwinnen van de 200 MA was aan het begin van dit jaar tenslotte het startsein van de rally die we de afgelopen maanden gezien hebben. Om die reden is het logisch om er vanuit te gaan dat wanneer we hem verliezen als support, dit ook het einde van de rally zal betekenen.

Bitcoin update: koers nadert $26.000

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

In de vorige update ‘einde aan zijwaartse prijsactie steeds dichterbij’ hebben we het uitgebreid gehad over het feit dat het moment waarop bitcoin zijn nieuwe richting zal gaan kiezen steeds dichterbij komt. Of die richting nu definitief neerwaarts is zullen we nog heel even aan moeten kijken zoals besproken bij de daggrafiek (dagsluiting onder of boven de $26.550).

We bespraken in de vorige update een bullish en bearish scenario en waren dan ook meer dan goed voorbereid op de recente koersontwikkelingen. Zo bespraken we dat we voor een meer bullish scenario boven de $27.500 in combinatie met de 200 MA’s wilden uitkomen, precies de plek waar we gisteren zijn afgewezen (zie paarse ster). Ons bearish scenario zou uitspelen op het moment dat we onder de $26.550 uit zouden komen en dit is exact wat er vandaag gebeurd is.

Ondanks het feit dat we nog even zullen moeten afwachten hoe bitcoin de dag zal gaan afsluiten, zijn er genoeg argumenten te vinden die het rechtvaardigen om rekening te houden met verdere koersdalingen in de komende dagen, denk bijvoorbeeld aan:
- we handelen door de bearish retest van gisteren nog altijd onder de 200 MA’s
- we zijn neerwaarts uitgebroken uit de prijsrange van de afgelopen dagen
- door de daling van vandaag hebben we tevens een lower low neergezet

Bitcoin update: koers nadert $26.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin update: koers nadert $26.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties