Bitcoin Update: einde aan zijwaartse prijsactie steeds dichterbij

Bitcoin Update: einde aan zijwaartse prijsactie steeds dichterbij

De bitcoin koers is in de afgelopen week nauwelijks in beweging gekomen met +0.34%. Waarbij we voor de negende dag op rij zijwaarts bewegen vlak onder onze twee maanden lange prijsrange. Krijgen we te maken met een terugkeer in de prijsrange of zet de bearish trend op lagere tijdsbestekken door?

De bitcoin koers staat momenteel op 26,891.58USD. Aan de hand van de 2 uursgrafiek bespreken we zowel een bullish scenario als een bearish scenario voor de nieuwe handelsweek.

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

In de vorige update: ‘koers blijft hangen rond $27.000’ hebben we de huidige marktsituatie besproken aan de hand van verschillende tijdsbestekken van hoog naar laag. We concludeerden dat de meest hoge tijdsbestekken nog altijd een opwaartse trend laten zien, terwijl de trend op de lagere tijdsbestekken neerwaarts is.

Vroeg of laat zal de trend op hoge tijdsbestek de situatie naar zich toe trekken of de trend op lage tijdsbestekken houdt aan en bereidt zich verder uit. Het supportgebied (neklijn) rond $25.000 zou in dit geval de laatste verdedigingslinie zijn om de bullish trend op de hoogste tijdsbestekken te beschermen.

Aan de hand van de 2 uursgrafiek bespreken we hoe beide scenario’s er ongeveer uit zouden kunnen zien.

Bullish scenario

We handelen momenteel negen dagen onder onze twee maanden lange prijsrange $27.200 - $29.900. Voor ons bullish scenario willen we de koers zien terugkeren in de prijsrange, waardoor we de afgelopen negen dagen kunnen bestempelen als slechts een tijdelijke afwijking.

We weten dat na een tijdelijke afwijking (dus een terugkeer in de range) hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot verdere koersstijgingen richting minimaal het midden van de prijsrange $28.550 (+5%) en mogelijk zelfs range high $29.900 (+10%).

Een dergelijk scenario hebben we ook gezien rond 10 april toen we te maken hadden met een tijdelijk afwijking boven de range. Ook toen handelden we ongeveer negen dagen boven de range. Uiteindelijk keerden we terug in de prijsrange (afwijking) en zagen we vrij kort erna het midden van de range en de onderkant van de prijsrange werd opgezocht. Voor ons bullish scenario willen we dus een vergelijkbaar beeld zien alleen precies het tegenovergestelde.

De lokale highs rond $27.500 in combinatie met de 200 MA’s kunnen als extra bevestiging dienen dat we inderdaad te maken hebben met een afwijking en de trend op dit lage tijdsbestek bullish wordt doorbroken.

Bitcoin koers update: prijs blijft steken onder $27.000

Bearish scenario

Voor ons bearish scenario houden we de lokale lows rond $26.575 goed in de gaten. Wanneer we de koers hier neerwaarts zien uitbreken wordt de bearish trend op lagere tijdbestekken voortgezet en uitgebreid.

In dit bearish scenario gaan we er vanuit dat de bullish trend op de meest hoge tijdsbestekken getest zal gaan worden, waarbij het supportgebied rond $25.000 een cruciale rol zal gaan spelen.

Bitcoin koers update: prijs blijft steken onder $27.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers update: prijs blijft steken onder $27.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties