Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

De afgelopen dagen staan volledig in het teken van het gevecht om de $17.000 grens. De bitcoin koers schommelt de afgelopen dagen rond de $17.000 en het wil maar niet lukken hier met overtuiging bovenuit te breken. Gaat dit de komende dagen alsnog lukken?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,976.59USD. We bespreken de recente koersontwikkelingen op verschillende tijdsbestekken van hoog naar laag. Op de lagere tijdsbestekken zien we signalen die mogelijk duidden op een einde aan de huidige rally.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de recente updates hebben we ons met name gefocust op de lagere tijdsbestekken. De hoogste tijd om het grotere plaatje weer eens onder de loep te nemen. We beginnen bij de daggrafiek en zullen onze verwachtingen verder bijschaven aan de hand van de lagere tijdsbestekken.

Op de daggrafiek zijn we binnen vier seconden welke richting we op gaan en dit is nog altijd de rechter onderhoek. Dit wordt bevestigd door de 200 MA;’s die nog altijd sterk naar beneden hellen. De huidige neerwaartse trend is ingezet eind december 2021 zijn we onder de 200 MA’s terechtgekomen (zwarte pijl). Dit betekent dat we al bijna één jaar lang handelen onder de 200 MA’s en dit is exact hoe een bearmarkt eruit zet.

Ruim drie weken geleden zijn we neerwaarts uitgebroken uit een vijf maanden lange prijsrange (zwarte !). We zeiden toen dat historisch gezien bitcoin nadat het uit een prijsrange weet te breken altijd heeft geleid tot koersbewegingen van minimaal 25% in dezelfde richting als de uitbraak.

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

Tot op heden zijn we na de uitbraak (slechts) -16% gedaald. Hebben we het ergste gehad? Of gaan we de komende periode alsnog verder naar beneden richting het supportgebied rond $13.000 die we al maanden in de gaten houden?

Wanneer kunnen we weer voorzichtig bullish zijn op dit hoge tijdsbestek? Een eerste voorzichtige reden om onze verwachtingen iets bullish bij te stellen is wanneer we erin slagen terug te keren in de vijf maanden lange prijsrange , dus boven de $18.600. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging nodig van bijna 10%.

Het moment waarop we met meer overtuiging kunnen zeggen dat er echt iets significant veranderd is, is op het moment dat we boven de 200 MA (~$21.450) en de 200 EMA (~$23.000) weten uit te komen. Vanaf de huidige koers zullen we nog 35% moeten stijgen om hier te komen. Op dat moment doorbreken we namelijk een bijna één jaar lange downtrend. Daarnaast betekent dit scenario tevens dat we opwaarts zijn uitgebroken uit de prijsrange. Twee argumenten die het rechtvaardigen om vanaf dat moment weer overtuigend bullish te zijn.

Uiteraard willen we geen 10% tot 35% stijging mislopen om tot de conclusie te komen dat we weer overtuigend bullish zijn, hiervoor gebruiken we de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de vorige updates hebben we de nieuwe drie weken lange prijsrange ($15.600 - $17.000) op dit tijdsbestek besproken. Een opwaartse uitbraak uit de prijsrange zou ons verder omhoog moeten brengen richting de 200 MA’s op dit tijdsbestek.

Helaas is tot dusver een dergelijk scenario uitgebleven en handelen we op dit moment weer vlak onder range high. Door het vormen van een lower high in plaats van een higher high begint de huidige uptrend zijn kracht te verliezen.

Dit zou betekenen dat ons korte verblijf boven de prijsrange niet meer zal zijn dan een tijdelijke afwijking en een definitieve terugkeer in de prijsrange zou ons minimaal terugbrengen naar het midden van de prijsrange $16.300 en misschien zelfs richting range low $15.600. Want dit is nu eenmaal wat de prijsrange analyse ons verteld. Het mag duidelijk zijn dat een neerwaartse uitbraak uit de range de kans dat we het supportgebied $13.000 gaan opzoeken aanzienlijk vergroot.

Wanneer we in plaats hiervan er toch in slagen de huidige uptrend te hervatten houden we de dynamische weerstand van de 200 MA’s goed in de gaten. Het terugwinnen van de 200 MA’s zou een sterk bullish argument zijn. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging van 4% nodig en dit is al een stuk beter dan de 10% tot 35% stijging op basis van de daggrafiek.

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek 

Tot slot zoomen we in op de zeer lokale trend op dit lage tijdsbestek. Hier zien we goed terug wat we zojuist bespraken bij de 4 uurgrafiek, namelijk dat de huidige uptrend zijn kracht lijkt te verliezen.

Na het vormen van een higher high (HH) hebben we een lower low neergezet (gele cirkel) met de nodige steun van de 200 MA’s. Vervolgens een lower high (LH) en dit betekent technisch gezien dat we bullish markstructuur bearish is doorbroken.

De komende uren tot dagen houden we dan ook de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek in de gaten. Want wanneer deze als support verloren gaan betekent dit een einde aan de huidige uptrend, gaan we naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een lower low neerzetten en is conform onze prijsrange analyse de kans groot dat we minimaal verder zullen afzakken naar het midden van de range $16.300.

Twee belangrijke prijsniveaus om de komende dagen in de gaten te houden op dit lage tijdsbestek:
1.) $17.189 > Voor voorzetting uptrend en uitbraak uit de prijsrange.
2.) $16.790 > Bearish trend bevestigd en lokale trend zijnde 200 MA’s verloren.

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers breekt nog niet voorbij $17.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties