Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus

Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

De bulls tonen eindelijk hun spierballen en nemen de controle na slechts twee weken alweer over van de bears. Bitcoin is bezig aan een sterke opmars en heeft inmiddels een aantal belangrijke prijsniveaus weten te heroveren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Na twee rode candles op rij lijkt bitcoin deze week te willen eindigen met een groene candle. De twee ‘hanging man’ candles hebben de afgelopen weken voor een daling gezorgd van -18%. Voor nu is er een bodem gevonden en heeft de koers netjes support gevonden op de 8 EMA (zwarte lijn). Dit is overigens niet de eerste keer in de huidige bullmarkt.

Begin januari deed zich een vergelijkbaar scenario voor, ook twee ‘hanging man’ candles op rij en de koers vond ook toen netjes support rond de 8 EMA. Wat vooral opvallend is, in de vier weken die volgde hervatte bitcoin zijn sterke uptrend en steeg met 100%.

Wanneer we komende weken een vergelijkbaar scenario gaan zien, betekent dit eind april een bitcoin prijs van $100.000. Het is niet onmogelijk, maar we bekijken het stap voor stap. Dit betekent dat we eerst Fibonacci level 3.618 ($63.605) en 4.236 ($73.933) moeten doorbreken en dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus

Daggrafiek van BTC

Bitcoin heeft zijn bearish markstructuur weten te doorbreken door het vormen van een higher high. Een bevestiging van de gewijzigde markstructuur volgt zodra er ook een higher low wordt neergezet. Een higher low zal uiteindelijk boven de recente low van $52.000 gevormd moeten worden.

Potentiële gebieden voor een higher low zijn die rond $57.000 en $55.000. Op dit moment zien we dat bitcoin door het weerstandsgebied vlak boven de $58.000 probeert te breken. Bij een succesvolle doorbraak is het gebied rond $59.9000 het eerstvolgende weerstandsgebied om in de gaten te houden op weg naar ons eerste lange termijn prijsdoel van $63.605.

Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus

4-uurgrafiek

Met het neerzetten van een hogere high boven de $57.000 betekent dat we ook op dit tijdsbestek te maken hebben met een gewijzigde markstructuur van bearish naar bullish. Tijdens de uptrend van de afgelopen dagen heeft bitcoin twee belangrijke prijsniveaus weten te heroveren, namelijk die van $55.000 en die van $57.000.

Wat we nu het liefste zien is natuurlijk een succesvolle doorbraak door het weerstandsgebied net boven de $58.000. Wanneer de koers hier toch wordt afgewezen is een bullish retest van het gebied rond $57.000 een prima tweede optie.

Vanaf hier kan bitcoin zich klaarmaken om in een tweede poging alsnog de $58.000 te doorbreken. Om zijn uptrend vervolgens voort te zetten richting $60.000 en ons eerste lange termijn doel van $63.605.

Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus

Kans op bearish scenario klein

Een bearish scenario doet zich pas voor op het moment dat we komende dagen onverwachts toch onder de $55.000 uit komen. Maar de kans hierop lijkt als we naar de grafieken kijken niet heel erg groot. Nadert bitcoin de $55.000 wees dan alert. Duiken we hieronder dan wordt het tijd om ook te reageren. Tot die tijd volgen we gewoon de huidige trend!


Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin (BTC). Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties