Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Bitcoin heeft de afgelopen week een sterke uptrend laten zien die de koers tot ruim boven de $24.000 bracht. De laatste dagen zien we de uptrend in kracht afnemen en lijken we op weg naar belangrijk support rond $21.880 - $22.200.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. Is de uptrend van de afgelopen week slechts een tijdelijke opleving? Of kunnen we de komende week verder omhoog gaan kijken richting $28.000?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de updates van de afgelopen weken hebben we twee belangrijke instapmomenten besproken, waar we nog even kort bij stil staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het eerste instapmoment was op basis van onze prijsrange analyse, waarbij we zeiden dat het testen van range low ($19.000) naar alle waarschijnlijkheid zou leiden tot het opnieuw testen van range high ($21880). Nu hebben we niet alleen range high getest maar zijn we ook bullish uit de twee maanden durende prijsrange gebroken.

Het tweede instapmoment die we bespraken was het terugwinnen van de 200 MA’s. We zeiden dat wanneer we erin zouden slagen de 200 MA’s te heroveren, bitcoin na drie maanden eindelijk iets significants anders zou doen. Namelijk het doorbreken van een drie maanden durende trendweerstand, die ons in de eerste plaats (sinds we de MA’s rond 10 april als support verloren) zorgde voor een daling van bijna 60%.

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Nu we er eindelijk in geslaagd zijn om iets anders te doen, namelijk na drie maanden eindelijk weer boven de 200 MA’s weten uit te komen, zijn we niet zoek naar slechts een bounce van 11%, we willen groter denken, richting $28.500 (sterk weerstandsgebied) of heel misschien zelfs wel nog groter, wie zal het zeggen? Dit is onze mentaliteit tot het moment dat we gedwongen worden om onze verwachtingen aan te passen. Hoe dan ook zullen we op basis van onze instapmomenten de huidige rally, hoe hoog het uiteindelijk ook zal gaan, als winnaars afsluiten.

We gebruiken nu de lagere tijdsmomenten om te bepalen wanneer we eerste tekenen van zwakte zien. Dit is precies dezelfde gedachte die we de afgelopen weken gebruikt hebben om eerste tekenen van sterkte te definiëren, alleen nu andersom.

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Een eerste teken van zwakte op dit tijdsbestek en mogelijk een serieuze bedreiging voor de huidige uptrend is het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek. De MA’s bevinden zich tevens vlak boven de range high, net als de 200 EMA op de 4 uurgrafiek.

Wanneer we de 200 MA’s als support verliezen betekent dit tevens een terugkeer in de prijsrange van de afgelopen twee maanden en worden we gedwongen onze bullish gedachten aan te passen. Het gele gebied $21.880 (range high) en $22.200 (200 EMA) is dus een belangrijk prijsgebied om gedurende de huidige pullback in de gaten te houden.

Een terugkeer in de prijsrange betekent dat ons verblijf boven de range slechts een tijdelijke afwijking betreft en mid-range en mogelijk zelfs range high zullen volgen (prijsrange analyse).

Maar in plaats hiervan kunnen de 200 MA’s in combinatie met range high ook voor de nodige support zorgen en wanneer support stand houdt, zou dit een mooie herkansing zijn om alsnog in te stappen voor diegene die dit nog niet gedaan hebben.

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

Vanaf het moment dat we op 13 juli range low hebben aangetikt (gele cirkel) diende de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek als belangrijke ondersteuning gedurende de opmars van bitcoin. Kijk maar hoe de koers keer op keer nagenoeg exact support wist te vinden van deze voortschrijdende gemiddelden.

De laatste twee dagen zien we een andere situatie ontstaan. In plaats van de MA’s als support te respecteren zien we de koers hier nu stuiteren rond de MA’s (eronder, dan weer er boven etc.).

Het is in ieder geval een teken dat de kracht van de uptrend van de afgelopen week aan het afzwakken is. In plaats van sterk een sterke opwaartse trend gaan we nu meer richting zijwaartse prijsactie rond de MA’s.

Het verliezen van de 200 MA’s zou direct betekenen dat we ons kunnen gaan focussen op het gebied $21.880 - $22.200 zoals hiervoor besproken.

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin update: koers op weg naar belangrijk support $21.880 - $22.200

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties