Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600

Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600

Na het succesvol testen van range low ($19.000) eerder deze week, is de koers omhoog gekrabbeld en handelen we opnieuw rond het midden van de prijsrange. Gaan we komende dagen opnieuw range high $21.880 en onze dagelijkse trendweerstand testen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. De trend op de 15-minuten grafiek geeft ons als eerste een signaal welke richting we op zullen gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De magneet uit onze vorige update heeft perfect gewerkt en heeft gezorgd voor wederom het aantikken van range low $19.000. Op dit moment handelen we rond mid-range $20.440 en is het eerste deel van onze prijsrange-analyse voltooid. Het is afwachten of ook het tweede deel, het testen van range high $21.880, de komende dagen gaat plaatsvinden.

Vanuit een hoger tijdsbestek perspectief impliceren de 200 MA’s (trendweerstand) dat er nog steeds niets is veranderd. Zolang we onder de 200 MA’s handelen is er nog geen reden om aan te nemen dat we reeds een (tijdelijke) bodem hebben gevormd.

De trendweerstand wordt niet beïnvloed door de zijwaartse prijsactie van de afgelopen weken. We zien wel een zekere samenvloeiing tussen de 200 MA’s en de prijsrange. Een uitbraak boven de range in combinatie met het terugwinnen van de MA’s vergroot de waarschijnlijkheid dat we in ieder geval een tijdelijke bodem hebben gevormd aanzienlijk.

Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600
Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

In de vorige update zeiden we dat het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek (zwarte pijl) naar alle waarschijnlijkheid zou leiden tot een verdere daling richting range low en dit hebben we vervolgens ook gedaan.

Nadat we range low getest hebben volgde een reactie omhoog en hebben we de trend op dit lage tijdsbestek teruggewonnen (de 200 MA’s). Dit heeft ons teruggebracht naar het midden van de range $20.440.

Net als in de vorige update geldt ook voor nu, dat het verliezen van de trend op dit lage tijdsbestek naar alle waarschijnlijkheid zal betekenen dat we het tweede deel van onze prijsrange-analyse helemaal niet gaan voltooien en we opnieuw range low gaan opzoeken.

Maar wanneer we in plaats hiervan wel support weten te behouden van de MA’s is de kans groot dat we niet alleen onze range high, maar ook de dagelijkse trendweerstand (200 MA's 4 uur) opnieuw gaan testen.

Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers schommelt rond $20.600
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties