Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600

De eerste tekenen van kracht eerder deze week hebben eindelijk weer eens gezorgd voor een overtuigende groene week voor bitcoin, met een stijging van ruim 12% in de afgelopen 7 dagen. Is dit het begin van een grotere trendwijziging of trekt de grotere bearish trend de situatie uiteindelijk weer volledig naar zich toe?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD en bevindt zich vlak onder een belangrijke trendweerstand op de 4 uurgrafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Slechts een aantal dagen geleden, in de vorige update, hebben we besproken dat een uptrend op de lagere tijdsbestekken zou kunnen leiden tot een verdere stijging richting de 200 MA’s voor het testen van onze bearish trend op de daggrafiek.

Tot op heden heeft onze dagelijkse trendweerstand precies gedaan wat je van weerstand zou verwachten, namelijk dat de koers afgewezen wordt. Het is overigens voor het eerst in een maand tijd dat we weer eens de 200 MA’s op dit tijdsbestek testen.

De recente afwijzing bevestigd nog steeds de bearish trend op de hogere tijdsbestekken, maar dit is voor ons niets nieuws. De situatie veranderd pas wanneer we overtuigend de 200 MA’s op dit tijdsbestek weten terug te winnen. Dit zou betekenen dat we na ruim drie maanden eindelijk weer eens boven de 200 MA’s handelen. Het terugwinnen van de MA’s kan in theorie leiden tot een verdere stijging richting de 200 MA’s op de daggrafiek, die zich rond $35.000 bevinden.

Nu we nog altijd te maken hebben met een bearish trend op de hogere tijdsbestekken en er nog heel wat moet gebeuren om dit te veranderen, focussen we ons de laatste weken op de lagere tijdsbestekken om een meer bruikbare analyses te kunnen maken.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

De laatste tijd gebruiken we regelmatig de 200 MA’s op de 2 uurgrafiek als een soort tussentrend. Reden hiervoor is dat we eerder dan de 4 uurgrafiek een teken van kracht willen definiëren en daarnaast omdat de MA’s op dit tijdsbestek in de afgelopen weken relevant zijn gebleken.

Afgelopen donderdag zijn we er in geslaagd de 2H 200MA's volledig terug te winnen. Dit was voor ons het moment om aan te nemen dat we naar alle waarschijnlijkheid verder zouden gaan stijgen richting de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek.

Voor nu geldt dat zolang we boven de 200 MA’s blijven, de kans dat de trend op de lagere tijdsbestekken zich gaat ontwikkelen tot iets groters (heroveren 200 MA’s op de 4 uurgrafiek) een scenario is waar we in ieder geval rekening mee moeten houden.

Maar als we in plaats daarvan de 200 MA’s als support verliezen, zouden we moeten aannemen dat ons krachtargument aan het verdwijnen is.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600
Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

Het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek was een eerste voorzichtige teken van kracht dat heeft geleid tot een terugkeer in de prijsrange en vervolgens het heroveren van het gebied rond $20.500 in combinatie met de 200 MA’s op de 2 uurgrafiek.

Het verliezen van de 200MA’s betekent dat we hoogstwaarschijnlijk de 200 MA’s op de 2 uurgrafiek zullen hertesten samen met het gebied rond $20.500.

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600

Tot slot:
Ondanks het gegeven dat we op de lagere tijdsbestekken tekenen van kracht zien is het belangrijk om de grotere neerwaartse trend niet uit het oog te verliezen. Want gedurende de neerwaartse trend van de afgelopen drie maanden zijn er al vier eerdere momenten geweest waarop bitcoin een poging deed de bearish trend op hogere tijdsbestekken te testen (200 MA’s 4 uur). Al deze eerdere pogingen hadden hetzelfde resultaat; de grotere bearish trend trok uiteindelijk de situatie weer volledig naar zich toe. Wie zegt ons dat het dit keer anders zal zijn?

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers blijft hangen bij$21.600
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties