Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Wederom een slechte week voor bitcoin met een daling van ruim 10% in de afgelopen zeven dagen. De kans op iets van een positief weekeinde lijkt nihil, de bitcoin koers oogt zwak.

De simpele analyse die we nu al weken maken is nog altijd waar, ondanks dat tal van indicatoren een bodem zouden impliceren.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de recente prijsactie en waarom we dit weekend rekening moeten houden met sterke onlogische koersschommelingen in welke richting dan ook!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Is er iets veranderd voor bitcoin op dit hoge tijdsbestek? Het voor de hand liggende antwoord is nog altijd: ‘nee’. Zolang er de komende dagen niet iets drastisch veranderd wordt bitcoin steeds zwakker en zwakker.

Een drastische verandering zou zijn:
- het ombuigen van de huidige rode wekelijkse kaars naar een groene (+12.5%)
- het heroveren van de 200 MA (+17%) / 200 EMA (+40%).

Tal van argumenten dat de bodem in zicht is hebben we de afgelopen periode voorbij zien komen. Bitcoin heeft nog nooit een wekelijkse kaars gesloten onder de 200 MA, de RSI op de maandgrafiek is nog nooit zo laag geweest, on-chain data laat een bullish beeld zien en ga zo maar door. In basis is het allemaal waar, maar waar is die bodem?

Wij hebben ons de afgelopen periode beperkt tot de meest simpele analyse: ‘de richting die we opgaan is de rechter onderhoek’ en vandaag de dag is deze simpele analyse nog altijd waar. We houden nog altijd rekening met een verdere daling richting het gebied rond $13.863.

Er komt een moment waarop we geen gelijk meer zullen hebben, maar dan is ons in ieder geval heel wat pijn bespaard gebleven. We gebruiken de lagere tijdsbestekken om tijdig tot de conclusie te komen dat de huidige richting mogelijk veranderd naar zijwaarts of de rechter bovenhoek.

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We weten dat we op de weekgrafiek en de daggrafiek te maken hebben met een sterke neerwaartse trend. We gebruiken de 4 uurgrafiek en met name de 200 MA’s om een signaal te krijgen dat de trend op hogere tijdsbestekken mogelijk gaat veranderen.

De afgelopen 3 maanden hebben zowel de weekgrafiek, daggrafiek als de 4 uurgrafiek ons verteld dat we te maken hebben met een downtrend. Iedere opleving en poging om de dagelijkste neerwaartse trend te gaan testen eindigde vroegtijdig door een afwijzing van de 200 MA’s.

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Zolang we onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek handelen is er geen enkele reden om aan te nemen dat er echt iets significants gaat wijzigen. Dan hebben we het niet over een bounce (wick) van bijvoorbeeld 10%, maar over een echte nieuwe bullish trend die langere tijd aanhoudt met consequent higher highs en higher lows.

Op dit moment handelen we circa 30% onder de 200 MA’s, dit betekent dat we nog 30% kunnen stijgen en we op de dagelijkse en wekelijkse nog altijd te maken hebben met een neerwaartse trend. Deze analyse gaat ons de komende weken dus ook niet echt helpen. We zullen nog verder in moeten zoomen op zoek naar een eerste teken van kracht.

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

Recente prijsactie is zo volatiel dat we nog steeds gedwongen zijn om de 15-minuten grafiek in de gaten te houden als we iets van een bruikbare analyse willen maken voor de korte termijn. Gisteren zagen we een vreemde onlogische pump van 12% in nog geen drie uur tijd, die ons boven de 200 MA’s bracht om ze vervolgens een paar uur later volledig te negeren als ondersteuning. Een fakeout, bulltrap, afwijking of hoe je het ook wil noemen.

Vanuit een Range Traders oogpunt kunnen we de prijsactie van de afgelopen dagen als volgt omschrijven, zie ook onze prijsrange analyse in de vorige update: Nadat we range low $19.900 meerdere keren als support getest hadden ging range low afgelopen donderdag verloren, met een daling van ruim 6% tot gevolg. Vervolgens zagen we de pump die ons zonder enige moeite weer boven range low wist te brengen, we tikte mid-range aan ($20.700) om vervolgens weer terug te vallen onder onze range low, wat verdere uitbreiding van de neerwaartse trend impliceert.

Hoe je recente prijsactie ook ziet, we zijn gedwongen aan te nemen dat de pump naar boven waarschijnlijk helemaal niets betekent. De echte trend op alle tijdsbestekken is en blijft bearish, dus we zullen er geen argumenten tegen inbrengen.

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200

Voor dit weekend is het beste advies om de grafieken links te laten liggen en andere leuke dingen te gaan doen. We hebben te maken met een extra lang weekend in Amerika vanwege Independence Day aanstaande maandag. De liquiditeit in de markt is al verschrikkelijk en zal komend weekend alleen maar slechter worden. De kans op grote onlogische koersbewegingen, in welke richting dan ook, is groot. Vergelijkbaar met de pump en dump van gisteren om vervolgens na het weekend tot de conclusie te komen dat er nog steeds niets veranderd is.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers kwakkelt bij $19.200
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties