Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000

Bitcoin (BTC) leeft weer! De koers knalt boven $43.000 uit en toont weer tekenen van leven. We bekijken de grafieken en bespreken de belangrijkste prijsdoelen voor de komende periode.

De bitcoin koers stijgt met bijna 10% in één dag en verovert belangrijk weerstandsgebied $42.500. De correctie aan het begin van de week heeft de higher low gebracht waar we naar op zoek waren. Conform de bullish trend zit de koers de afgelopen dagen weer flink in de lift.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Het scenario zoals in mijn vorige update beschreven heeft zich daadwerkelijk voorgedaan en het neigt naar perfectie. Bitcoin heeft zijn higher low op dit tijdsbestek gevonden rond de $37.300. De higher low moest gevormd gaan worden ergens boven de $29.300, dat dit uiteindelijk is gebeurd bij het eerst volgende belangrijke supportgebied is zonder meer een teken van kracht.

De meest logische plek voor het vormen van een lower low was namelijk geweest het midden van de prijsrange $35.300 (paarse lijn). Want in de afgelopen maanden, maar ook aan het begin van het jaar toen we ons in de prijsrange bevonden, is dit een belangrijk prijsniveau geweest. Dat we hier ruim boven een higher low hebben neergezet is bullish en absoluut een teken van kracht.

Daarnaast is de higher low vannacht opgevolgd door een higher high en dit betekent dat we nog altijd te maken hebben met een bullish marktstructuur op de daggrafiek. De trend blijft de trend totdat koersontwikkelingen ons een reden geven hier anders over te denken.

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000


Gezien de huidige bullish trend heeft het geen enkele zin om tegen de trend in te vechten en prijsdalingen te verwachten. Hoe hoog deze sterke uptrend ons uiteindelijk gaat brengen? Dat weet niemand, maar zolang we geen enkele tekenen van zwakte zien is het beste wat je kunt doen is ontspannen en gewoon lekker de trend omhoog volgen.

Een eerste signaal voor een breuk in de trend krijgen we wanneer de koers de komende periode een lower low neerzet onder de recente low van $37.300.

Voor nu geeft de trend ons zoals gezegd alle reden om verder omhoog te kijken en is de 200 MA, rond $44.800, het volgende doel. De eerste belangrijke weerstandsgebieden boven ons bevinden zich rond de $47.000 en $52.000. Wanneer we met succes door beide weerstandsgebieden heen te breken is de kans op nieuwe all-time-highs de komende periode ineens een stuk waarschijnlijker. Maar hier zoomen we verder op in zodra de koers daadwerkelijk boven de $52.000 weet uit te komen.

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Dit tijdsbestek is ons de afgelopen dagen niet erg behulpzaam geweest en heeft ons met verkeerde signalen misleidt. Nadat de koers aan het begin van de week, tijdens het vormen van zijn higher high, werd afgewezen door het weerstandsgebied $42.500 (1), volgde een correctie. De koersdaling resulteerde in een lower low (2) en betekende een breuk in de bullish structuur op dat moment.

Vervolgens creëert bitcoin een lower high (3) en dit betekent de bevestiging van een gewijzigde markstructuur naar bearish. Dat de koers vervolgens een lower low neerzet (4) past keurig binnen de gewijzigde trend.

Maar vanaf afgelopen donderdag weet bitcoin in korte tijd de situatie weer volledig om te draaien door in korte tijd omhoog te schieten richting het weerstandsgebied range high en vormt hier tegen de trend in een higher high (5). Een breuk in de bearish trend die nog maar amper was ingezet.

De oorzaak van de stijging vinden we terug tijdens het vormen van de lower low (4). Nadat de koers support lijkt te vinden vlak boven het support gebied van $37.500 volgt bij de tweede kaars een flinke wick tot ver in het supportgebied. Veel traders zullen gedurende die wick hun stoploss geraakt zien worden, liquiditeit wordt opgepikt.

In plaats van een verdere daling die je conform de trend zou verwachten, veert de koers flink op tot boven het weerstandsgebied van $42.500. In de cryptowereld wordt dit ook wel een ‘Swing Failure Pattern (SFP)’ genoemd en heeft dus als doel liquiditeit te genereren die nodig is om de prijs in de tegenovergestelde richting te duwen.

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000

Bij de daggrafiek hebben we het gehad over de eerst volgende prijsdoelen $47.000 en $52.000 en dit is niet zonder reden. Wanneer we het volumeprofiel erbij pakken is te zien dat we nu handelen boven een behoorlijke kluit aan handelsvolume, die zich de afgelopen maanden had opgehoopt binnen de prijsrange $30.000 - $40.000.

Tussen de huidige koers en genoemde prijsdoelen $47.000 en $52.000 zit maar weinig handelsvolume wat ons ervan zou kunnen weerhouden deze prijsdoelen te behalen. Een eerste cluster van handelsvolume boven ons vinden we net onder de $50.000, zo rond $49.800 (zwarte pijl). Wanneer bitcoin erin slaagt de komende periode dit prijsniveau te bereiken wordt het pas echt spannend en gaan we mogelijk dit jaar nog op jacht naar nieuwe hoogtepunten!

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers schiet verder omhoog richting $44.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties