Bitcoin analist voorspelt grote ‘short squeeze’

Bitcoin is richting $21.000 geschoten de afgelopen 24 uur. Hoe is deze stijging te verklaren?

Met een score van '15' op de Crypto Fear & Greed Index is het sentiment op de markt nog niet goed. Door de oplopende inflatie en de recessievrees zijn beleggers en investeerders afwachtend. Bitcoin heeft nog steeds last van een relatief hoge correlatie met de traditionele markten. De sterke dollar gooit ook wat roet in het eten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat kan volgens sommige analisten leiden tot verder verval. In eerdere bearmarkt wist bitcoin ruim 80% te zakken, maar de schade blijft tot nu toe toe 'beperkt' tot een min van ~70%.

De koers kan zich op de korte termijn vasthouden aan technisch support rond de $20.000 zone en de koers lijkt stapje voor stapje uit het dal te kruipen. De terugkerende vraag is dan ook of de bodem is bereikt. Op 18 juni wist de koers te zakken naar ~$17.500 en sindsdien blijft de koers 'rangen' tussen $18.000 en $22.000.

Short squeeze?

Volgens Ki Young Ju, CEO van on-chainbedrijf CryptoQuant, heeft het echter geen zin om te speculeren op een zakkende koers. Hij verwacht een 'short squeeze'.

Door middel van futurecontracten kun je speculeren op de toekomstige spot koers van bitcoin. Door het openen van een 'short' speculeer je op een lagere koers in de toekomst. Deze contracten worden doorgaans met dollars of Tether USDT gesetteld.

Ju ziet onder meer dat veel handelaren eind 2020 shortposities zijn blijven opbouwen in de zone $10.000 en $20.000 om in de bull run richting $40.000 begin 2021 te worden geliquideerd. Het plots moeten sluiten van deze future posities leidde tot ineens meer koopvolume op de spotmarkt. Een dergelijk scenario kán nu ook weer het geval zijn.

Tegelijkertijd waarschuwt Ju dat we niet direct een nieuwe bullish cyclus mogen verwachten.

Uit een recente enquête van Bloomberg verwachten professionele beleggers dat bitcoin eerst nog de $10.000-zone gaat opzoeken voordat er herstel optreedt.

Rentebeleid centrale banken

Bitcoin is onderdeel geworden van de macrowereld en hoewel de asset nog steeds zéér, zéér klein is, zal bitcoin in één adem worden genoemd met edelmetalen, grondstoffen en effecten. Bitcoin signaleert vaak als eerste dat er een marktbeweging aankomt, bearish dan wel bullish.

In een gesprek met Preston Pysh ziet de gold bug Lawrence Lepard de koers mogelijk een wick maken naar $14.000, maar daarmee is ook de angel uit deze bearmarkt.

Lepard wijst er herhaaldelijk op dat centrale banken uit angst voor een nieuwe recessie de geldprinters weer aan moeten zeggen. Dat leidt tot meer liquiditeit naar assets zoals goud en bitcoin.

Dat is ook wat analist TXMC ziet in deze onderstaande twitterdraad. Centrale banken kunnen de aflossingsverplichtingen op hun schulden van overheden en bedrijven niet teveel laten oplopen. Door de sterke dollar zijn buitenlandse overheden geneigd om Amerikaanse obligaties in te ruilen voor dollars.

De Fed moet al deze obligaties gaan opkopen. Door deze verkoopdruk zal de Fed nooit zijn rentedoel van 3,5% gaan behalen, zo voorspelt TXMC. Een nieuwe golf van quantative easing moet de pijn van groeiende schuldenberg verder verzachten, feitelijk het enige scenario voordat het 'Japan-scenario' in beeld komt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers verwachting Nieuws
Hayes Noemt ADA Shitcoin Ondanks Pump, Wat Gaat Cardano Doen?

De cryptomarkt heeft de afgelopen week veel volatiliteit ervaren en ook vandaag is dit niet...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: mailen met Satoshi

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Ethereum trending crypto Data en Analyse
Niet Bitcoin Maar Ethereum en Binance Coin Stelen de Show Deze Week

Beleggers en handelaren verbreden hun de afgelopen tijd hun aandacht van bitcoin naar altcoins zoals...

Ethereum ETF Nieuws
Grayscale CEO: Spot Ethereum ETF Goedkeuring Slechts een Kwestie van Tijd

Grayscale CEO Michael Sonnenshein deelde zijn optimisme over de goedkeuring van een spot ethereum ETF...

solana koers verwachtign Nieuws
Waarom Zakt Solana? What’s Next: Kan Solana €200 Worden Of €88?

In tegenstelling tot de rest van de crypto markt moest Solana over de afgelopen dagen...

Lees meer