Bitcoin (BTC) Update: Koers maakt een sprong, komt $10.000 weer in zicht?

Bitcoin (BTC) Update: Koers maakt een sprong, komt $10.000 weer in zicht?

De afgelopen dagen is er binnen de koers van bitcoin na enkele weken stilte weer eens wat prijsactie geweest.

.De sprong in volume ging gepaard met twee redelijke bewegingen omhoog richting $9.600. Een beweging van bijna $500. Dat was

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wellicht het begin van een nieuwe tijd van volatiliteit in de koers. En met wat geluk een nieuwe strijd om $10.000. Echter moeten we nog voorzichtig zijn met conclusies. Gezien de huidige prijs zich nog steeds bevindt in de consolidatie zone rond $9.300 en $9.500.

Bitcoin update

Met een beweging van bijna $500 zien we volatiliteit wat we al enkele weken niet meer hebben gezien. Deze beweging brengt de koers weer in een uptrend en deze beweging kan wellicht nog voor zorgen de komende weken.

Charts zien er langzaamaan weer wat meer bullish uit en geven ook weer meer duidelijkheid over de richting van de koers.

Daarbij zien we nu ook een mooie uitbraak door de 200 EMA op de 4h chart. Een bullish signaal gezien het houden van de prijs boven dit level. En tevens een teken dat de koers eindelijk een richting heeft gekozen. Met het vooruitzicht om nog verder door te stijgen.

Maar dit is absoluut nog geen zekerheid gezien het niet doorbreken van $9.600. Voorheen een belangrijke weerstand waar de koers al geruime tijd niet doorheen heeft kunnen breken. Een plek die ervoor kan zorgen dat de koers weer gaat bewegen tussen $.9300 en $9.500 en de consolidatie voort zet.

Bitcoin (BTC) Update: Koers maakt een sprong, komt $10.000 weer in zicht?
Bitcoin 4h chart 23 juli 2020

1-uurgrafiek

Als we een stukje inzoomen zien we een heel mooi voorbeeld van een bull flag. Waarbij de kans op een verdere stijging zeker aanwezig is. Afhankelijk van het huidige level boven $9.500, die moet in stand blijven.

Een test van $9.600 en $9.800 ligt zeker in de lijn der verwachting als we kijken naar de grafieken. Waarbij de kans op een test van $10.000 bij voldoende volume ook aanwezig is.

Bitcoin (BTC) Update: Koers maakt een sprong, komt $10.000 weer in zicht?
Bitcoin 1h chart 23 juli 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Momenteel zien we dat het dus van belang is hoe de koers op de huidige opwaartse beweging gaat reageren. Een nieuwe uitbraak omhoog uit de hourly bullflag geeft kansen voor een test van $10.000. Terwijl het lichtelijk terugvallen van de koers onder $9500 de prijs weer in een langlopende consolidatiezone drukt.

De weg naar beneden lijkt voor nu weer een stuk verder weg, met meer dan genoeg vangnetten tot $8800. Maar voor nu lijkt het herladen van een nieuwe beweging omhoog de meest voor de hand liggende beweging. Maar zoals altijd kan Bitcoin gekke bewegingen maken, en kan deze relatief kleine uitbraak nog voor veel meer volatiliteit zorgen. Desondanks een welkome beweging na enkele weken van rust!

De bitcoin prijs in euro's:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties