Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 3.5% gestegen. De afgelopen dagen heeft trendsupport op de hogere tijdsbestekken stand gehouden en dit betekent dat de uptrend nog volledig intact is. Waar liggen de belangrijke prijsniveaus boven ons?

De bitcoin koers staat momenteel op 23,077.08USD. We bespreken recente koersontwikkelingen en sluiten af met een trade setup voor de komende periode.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de vorige update hielden we rekening met zowel een bearish als een bullish scenario. We hebben besproken dat in het meest bullish scenario bitcoin succesvol support zou weten te vinden rond belangrijke trendsupport (200 EMA) op dit hoge tijdsbestek.

De afgelopen dagen zagen we de koers hoofdzakelijk zijwaarts bewegen, vlak boven de 200 EMA. De bullish trend die sinds het begin van dit jaar is ingezet is uiteindelijk nauwelijks in gevaar gekomen.

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

Het feit dat we met succes support hebben gevonden op de 200 EMA en hier nog altijd boven handelen is niet zomaar iets. Tenslotte hebben we heel 2022 onder de 200 MA’s gehandeld. De uptrend op dit hoge tijdsbestek is nog volledig intact en is voor ons reden genoeg om met name te focussen op belangrijke weerstandsgebieden boven ons.

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We zien op de 4-uurgrafiek een nagenoeg gelijk beeld met de daggrafiek. Ook al was het op dit tijdsbestek wel een stuk spannender. Uiteindelijk heeft trendsupport van de 200 MA’s ook op de 4 uurgrafiek succesvol stand gehouden en is de koers sinds gisteren met kleine 5% voorzichtig omhoog gekropen.

Door de stijging van de afgelopen twee dagen zijn we inmiddels ook weer teruggekeerd in de kleinere prijsrange (grijze box). Ons verblijf onder de prijsrange kunnen we bestempelen als een ‘tijdelijke afwijking’. Een tijdelijke afwijking impliceert een verdere stijging richting mid-range $23.225 en vervolgens range high $23.950.

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

Wanneer we het voorgaande vertalen naar een long setup voor de komende periode gaan we op zoek naar een entry tussen $22.300 en $22.500. We hopen in dit geval dat de koers ergens in de komende uren een klein stapje terug gaat doen (-1%) om de onderkant van de prijsrange te gaan testen als support en eventueel een kleine snelle wick net onder de $22.500.

We gebruiken drie targets voor deze long setup. De eerste is, hoe verrassend ook, de bovenkant van de kleinere prijsrange rond $23.900 (+7%). Volgende target ligt rond $24.500 (+9.5%), wat overeenkomt met de hoogtepunten uit augustus 2022. Laatste target is $28.500 (+27.23%) en dit betreft de onderkant van een groot weerstandsgebied vlak onder de $30.000.

De reden dat er flink wat ruimte zit tussen target 2 en target 3 komt voort uit het feit dat we te maken hebben met een groot leeg gebied, waar op dit tijdsbestek eigenlijk geen weerstandsgebieden te vinden zijn, zie grafiek hieronder.

We plaatsen een redelijk strakke stoploss vlak onder de onderkant van de kleine prijsrange en vlak onder de meest recente low op $21.850 (-2.46%).

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800
Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin update: koers stijgt met 3.5% naar $22.800

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties