Bitcoin update: koers daalt 7% in een week

Bitcoin update: koers daalt 7% in een week

De bitcoin koers heeft in de afgelopen week zijn weg naar beneden vervolgd met een daling van bijna 7%. We naderen op de hogere tijdsbestekken belangrijk trendsupport. Houdt support stand of raken we ook de laatste bullish argumenten kwijt?

De bitcoin koers staat momenteel op 21,715.40USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus op de 4 uur- en daggrafiek.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de update van vorige week hebben we besproken dat we een eerste teken van zwakte krijgen op het moment dat we terugvallen in de kleinere prijsrange (grijze box), dus onder de $23.180. Een terugkeer in de kleinere prijsrange was voor ons het moment om onze bullish verwachtingen (uptrend) voorzichtig aan te passen naar neutraal (zijwaartse trend).

Het moment waarop we onze verwachtingen echt bearish zouden bijstellen was het moment waarop we terug zouden vallen in de grote prijsrange ($18.600 – $22.500). Afgelopen donderdag kwamen we daadwerkelijk onder de $22.500 terecht en dit zorgde direct voor een verdere daling van -4.5%.

Nu we zijn teruggekeerd in de grotere prijsrange zullen de meeste van jullie al weten met welk scenario wij de komende periode rekening houden aan de hand van onze prijsrange analyse. Een terugkeer in de prijsrange verhoogd de kans aanzienlijk dat we verder kunnen gaan dalen richting het midden van de range $20.550 en misschien zelfs, in het meest bearish scenario, helemaal naar range low $18.600.

Het enige wat een verdere daling zou kunnen voorkomen is belangrijke trendsupport op de 4 uursgrafiek en de daggrafiek, waar de huidige neerwaartse trend mogelijk een halt wordt toegeroepen. Want wanneer we hier geen support vinden verliezen we ook onze laatste bullish argumenten op de hogere tijdsbestekken.

Op dit moment zien we dat de koers aan het stoeien is met belangrijke trendsupport op dit tijdsbestek en dan hebben we het natuurlijk over de 200 MA’s. Voor wat meer groen de komende dagen is het van belang dat bitcoin snel weet terug te keren boven de MA’s.

Wanneer we in plaats hiervan verder wegzakken dan vinden we ons eerste suppoortniveau rond $20.550, het midden van de prijsrange. Welke zich ruim 5% onder de huidige koers bevindt.

Bitcoin analyse: koers daalt 7% in een week

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ons verblijf boven de prijsrange kunnen we inmiddels bestempelen als slechts een tijdelijke afwijking. Een vergelijkbare situatie hebben we ook gezien in augustus 2022, zie gele boxen.

In augustus 2022 leidde een terugkeer in de prijsrange uiteindelijk tot het testen van mid-range en vervolgens zelfs range low. Reden genoeg om ook nu rekening te houden met een vergelijkbaar scenario.

Het grote verschil nu ten opzichte van augustus 2022 is dat we nu wel handelen boven belangrijke trendsupport van de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Het verliezen van de 200 EMA rond $21.380 en de 200 MA rond $19.740 zou betekenen dat er geen enkel bullish argumenten meer over is op dit hoge tijdsbestek.

Kortom, voordat we nieuwe trades overwegen willen we eerst met zien dat bitcoin support weet te vinden van de 200 MA’s (4 uur), de 200 EMA (dag) of het midden van de prijsrange rond $20.550.

Bitcoin analyse: koers daalt 7% in een week

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin analyse: koers daalt 7% in een week
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties