Bitcoin Update: koers terug onder de $27.000 na daling van bijna 3%

Bitcoin Update: koers terug onder de $27.000 na daling van bijna 3%

Door de daling van bijna 3% in de afgelopen 24 uur zijn de voorzichtige bullish argumenten vanuit het pinksterweekend alweer teniet gedaan. De choppy (schokkerige) prijsactie van de afgelopen tijd, zonder duidelijke trend (richting), maakt het voor traders in ieder geval verre van makkelijk.

De bitcoin koers staat momenteel op 27,054.54USD. Houdt de schokkerige prijsactie ook de komende dagen aan, of gaat bitcoin eindelijk een duidelijke richting kiezen?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De koersstijgingen die we in het afgelopen pinksterweekend gezien hebben, heeft ons slechts een lower high opgeleverd. Sinds het bereiken van de hoogste koers van dit jaar op 14 april, zien we dat iedere opleving die ons enigszins bullish stemde resulteerde in een lower high. Daarnaast hebben we te maken met een belangrijk steunniveau rond $26.500 die voor het pinksterweekend al meerdere keren getest is.

We hebben dus te maken met een koerspatroon dat een dalende driehoek wordt genoemd, zie zwarte stippellijnen in grafiek. In de meeste gevallen is een dalende driehoek een bearish patroon die voorkomt gedurende een neerwaartse trend (voorzettingspatroon). Echter is in dit geval de driehoek ontstaan na een opwaartse trend en zou hij ook kunnen gaan dienen als een omkeer patroon.

Je ziet het al, het heeft in de huidige situatie niet veel zin om te speculeren over de richting waarop bitcoin uiteindelijk uit de driehoek zal gaan breken. Maar we kunnen ons wel voorbereiden op beide scenario’s en eventueel in actie komen wanneer één van de scenario’s zich voordoet.

In geval van een bullish uitbraak ligt het koersdoel vlak boven de $31.000, afhankelijk van het moment van de uitbraak, in basis niet heel spannend. Echter in het geval van een neerwaartse uitbraak zouden we terug kunnen vallen richting $22.500.

Dit zou betekenen dat we het belangrijke supportgebied rond $25.000 (neklijn van onze bodemformatie) doorbroken wordt in combinatie met de 200 EMA. Opvallend is dat het koersdoel $22.500 redelijk overeenkomt met de 200 MA en tevens het laatste bullish argument die in dit geval nog zichtbaar zou zijn op dit hoge tijdsbestek.

Bitcoin Update: koers terug onder de $27.000 na daling van bijna 3%

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

In de update van vorige week zaterdag (zie zwarte ster), hebben we het uitgebreid gehad over onze prijsrange analyse. Door de terugkeer in de prijsrange bestempelden we de periode die we handelden onder de range als een afwijking.

We zeiden dat een afwijking (terugkeer in de range) in de meeste gevallen leidt tot een beweging in tegenovergestelde richting. Dit is precies wat we zagen, na de terugkeer in de range volde al snel mid range $27.025 en range high $27.500.

Sterker nog we kregen niet alleen een beweging naar range high maar wisten er zelfs in te slagen om opwaarts uit te breken uit de prijsrange. Maar opnieuw leidde dit niet tot een verdere voortzetting van de uptrend en zijn we vandaag weer teruggevallen in de prijsrange.

Dit betekent dat de afgelopen bijna drie dagen die we boven de prijsrange handelden opnieuw bestempeld kan worden als een tijdelijke afwijking. We handelen ondertussen alweer vlak onder het midden van de range en grote kans dat we op korte termijn opnieuw range low $26.550 zullen gaan opzoeken.

Wanneer we komende dagen daadwerkelijk range low gaan opzoeken wordt het wel even spannend. Want onze huidige range low $26.550 komt overeen met de onderkant van de dalende driehoek uit de daggrafiek.

Voor nu zit er niets anders op dan vanaf de zijlijn toe te kijken hoe de choppy (schokkerige) prijsactie zich de komende dagen verder ontwikkeld. Het is voor traders in ieder geval een verre van idealehandelsomgeving. Focus ligt dan ook bij het beschermen van ons vermogen.

Het wordt pas weer interessant op het moment dat bitcoin in staat is om een overtuigende trend, in welke richting dan ook, neer te zetten.

Bitcoin Update: koers terug onder de $27.000 na daling van bijna 3%

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Beach Towel | Orange
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Bitcoin Update: koers terug onder de $27.000 na daling van bijna 3%
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties