Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000

Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000

De afgelopen dagen zien we de bitcoin koers consolideren rond $47.000 nadat we aan het begin van de week een sterke afwijzing hebben gezien rond range high $52.000. Onze range-analyse van de afgelopen weken is nog altijd volledig intact.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD. Naast de koersontwikkelingen bespreken we in deze update het moment waarop we met overtuiging kunnen zeggen dat er dit keer echt iets significants veranderd is. Dit zou namelijk het moment zijn waarop de bearish trend van de afgelopen weken wordt doorbroken en dus het begin van de eerste bullish trend van 2022!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ook deze update starten we met de vraag of er iets veranderd is voor bitcoin op de daggrafiek? Het antwoord is nog altijd ‘nee’, er is niets veranderd. Vanaf het moment dat we op 16 november het supportgebied $60.000 als support zijn kwijtgeraakt (zwarte pijl), hebben we te maken met een sterke neerwaartse trend.

Een poging om de bearish trend aan het begin van de week te doorbreken eindigde uiteindelijk in een min of meer gelijke high (gele cirkel). Door de daling die volgde handelen we inmiddels alweer een aantal dagen rond range low ~$47.000.

Wanneer we wel kunnen zeggen dat er daadwerkelijk iets significants veranderd is, valt niet te voorspellen. Koersontwikkelingen zullen ons een goede reden moeten geven om er vanuit te kunnen gaan dat er daadwerkelijk iets veranderd is, door simpelweg het tonen van kracht.

Kracht is het ombuigen van de bearish trend naar bullish en het heroveren van belangrijke prijsniveaus. Meest recente voorbeeld waarbij we gedurende een neerwaartse trend van bijna vier weken tekenen van kracht zagen, was begin oktober (groene cirkel). De koers vormde een higher high, kwam boven de 200 MA’s uit en wist het belangrijke prijsgebied rond $47.000 (huidige range low) te heroveren.

Voor de huidige situatie betekent dit dat we weer boven de 200 MA’s uit moeten gaan komen voor het vormen van een higher high boven de ~$52.000 en dat we het belangrijke weerstandsgebied rond $53.000 weten terug te winnen. Tot die tijd geen echte teken van kracht op dit tijdsbestek en dus geen significante veranderingen. We houden dus sterk rekening met een aanhoudende bearish trend, totdat recente koersontwikkelingen zoals zojuist omschreven, ons een goede reden geven hier ander over te gaan denken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Onderstaande alinea komt uit de update van afgelopen maandag 27 december 2021:
“Eerlijk gezegd is het niet ondenkbaar dat we vandaag of morgen korte tijd boven deze voortschrijdende gemiddelden uit gaan komen. Om vervolgens vrij snel afgewezen te worden door het weerstandsgebied rond $52.000 welke zich vlak boven de 200 MA’s bevindt. Met het risico dat de grotere neerwaartse trend (daggrafiek) hervat wordt.”

Wanneer we kort terug kijken (zwarte pijl) zien we dat dit ook daadwerkelijk het scenario is geweest. Onze range-analyse van de afgelopen weken is hierdoor nog altijd volledig intact. Van range high (~$52.000) naar mid-range (~$49.500) naar range low (~$47.000) en andersom. Nu we weer handelen rond range low kunnen we, zolang we deze niet verliezen als support, er vanuit gaan dat we de komende dagen mid-range $49.500 zullen gaan opzoeken.

Deze range-analyse komt te vervallen op het moment dat bitcoin besluit uit de huidige range te breken in welke richting dan ook. Nu we op de daggrafiek te maken hebben met een duidelijke bearish trend is de kans dat we op den duur de range neerwaarts doorbreken aanzienlijk groter dan een opwaartse uitbraak. De dynamische weerstand van de 200 MA’s spelen hier overigens ook een belangrijke rol in.

Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000

Onderstaande 4 uurgrafiek laat goed zien hoe de 200 MA’s gedurende het afgelopen jaar hebben gediend als plek waar bitcoin zijn lokale bodems vormde gedurende een uptrend en lokale toppen gedurende een neerwaartse trend. Er zijn in 2021 drie momenten geweest waarop de 200 MA’s als support verloren gingen (rode cirkels) en twee momenten waarop de 200 MA’s werden teruggevorderd als support (groene cirkels).

Handelen we boven de 200 MA’s hebben we te maken met een opwaartse trend en vormt de koers hier zijn lokale bodems (dynamisch support). Handelen we onder de 200 MA’s hebben we te maken met een neerwaartse trend en vormt de koers hier zijn lokale toppen (dynamische weerstand).

Het moment dat we op dit tijdsbestek echt kunnen stellen dat er iets significants veranderd is zou het moment zijn waarop de 200 MA’s worden teruggewonnen en worden omgezet in support. Vanaf hier kunnen we gaan werken aan een nieuwe uptrend, de eerste van het nieuwe jaar! Trends op dit tijdsbestek duren het afgelopen jaar, maar ook historisch gezien, minimaal een aantal weken tot soms zelfs maanden en zorgen voor behoorlijke stijgingen. Het is dus nu van belang om geen onnodig verlies te lijden door het tegen de trend in te handelen, maar ervoor te zorgen dat je er goed voor staat op het moment dat er daadwerkelijk iets veranderd!

Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers weer terug bij af rond range low $47.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties