Bitcoin koers zakt weer onder $21.000

Bitcoin koers zakt weer onder $21.000

Nadat bitcoin vanmiddag opnieuw is afgewezen door onze range high $21.500, volgde een daling van bijna 4%. De helft van onze prijsrange-analyse is inmiddels voltooid.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. Gaan we de komende dagen verder dalen richting range low $19.900 voor voltooiing van onze prijsrange-analyse?

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek

We bespraken de mogelijkheid van een nieuwe prijsrange al voordat hij überhaupt gevormd was, inmiddels is de nieuwe range ook daadwerkelijk gevalideerd door recente koersontwikkelingen. In de vorige update bespraken we dat zolang we handelen binnen de prijsrange er maar één correcte analyse is: er is geen trend en we bewegen zijwaarts binnen de prijsrange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast zeiden we dat het geen zin heeft om overdreven bullish te zijn als we range high naderen, net zo min het geen zin heeft om bearish te zijn wanneer range low naderen. Onze prijsrange analyse is en blijft zolang we handelen binnen de range handelen als volgt: range high > range low > range high > enzovoort. Al dan niet met een tussenstop rond mid-range.

Nadat we gisteren een fake-out buiten de range hebben gezien, je zou het ook een ‘afwijking’ kunnen noemen, zijn we vandaag opnieuw en nagenoeg exact afgewezen door range high. Waarbij we vandaag verder naar beneden zijn afgezakt tot aan mid-range. Dit betekent dat we al halverwege zijn met onze prijsrange-analyse.

Bitcoin koers zakt weer onder $21.000

De gedachte dat het geen zin heeft om bullish te zijn rond range high of een positie in te nemen rond mid-range blijft ons belonen en dit blijft het geval zolang we handelen binnen de prijsrange. Waar anderen er wel voor kiezen een long positie in te nemen rond range high om vervolgens in de stres te schieten vanwege de choppy prijsactie binnen de range, wachten wij geduldig op een uitbraak uit de range, in welke richting dan ook.

We zeiden dat het verliezen van de mini trend, zijnde de 200 MA’s, waarschijnlijk zou betekenen dat we verder gaan dalen richting range low, en tot op zekere hoogte is dit waar, we zijn tenslotte al halverwege. We blijven deze trend volgen om te zien of deze relevant blijft binnen de prijsrange van ~6%.

Bitcoin koers zakt weer onder $21.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin koers zakt weer onder $21.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties