Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Na het debacle van vorige week zien we de bitcoin koers deze week herstellen. Gaat het om een korte opleving of gaan we komende periode verder herstel zien?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. Op de hogere tijdsbestekken is er nog heel wat werk aan de winkel, maar wanneer we verder inzoomen op de lagere tijdsbestekken zien we dat we belangrijke weerstand naderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Is er iets veranderd als we kijken naar onderstaande weekgrafiek? In slechts vier seconden komen we tot de conclusie dat er niets veranderd is. Wanneer je aan je tienjarige zoon de weekgrafiek laat zien en vraagt welke richting we op gaan, zal ook die binnen vier seconden de rechter onderhoek aanwijzen.

Maar we hebben toch een sterke bounce gezien vanaf de recente low, dus dan moet dit toch wel de bodem zijn geweest? De sterke bounce zien we terug in de wick van 16% en gemeten tot aan de huidige koers is de bounce zelfs 23%. Maar dit heeft tot op heden nog geen enkele invloed op de trend op dit hoge tijdsbestek.

We hebben het al vaker besproken, kracht is niet het percentage van de bounce of de lengte van de wick. Kracht is het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus en uiteindelijk het doorbreken van de trend.

Eind november en begin mei hebben we twee vergelijkbare situaties gehad waarbij we een bounce kregen van respectievelijk 16% en 23%. In beide gevallen bleek dit niet de bodem te zijn en duurde het ongeveer een maand voordat we ook hier weer onder terechtkwamen. Dus wie zegt ons dat het dit keer anders zal zijn?

Een eerste voorzichtige teken van kracht op dit tijdsbestek zou het terugwinnen van de 200 MA’s zijn. Hiervoor is een stijging van 25% nodig. Het is niet wenselijk om pas na een stijging van 25% tot de conclusie te komen dat we een voorzichtige teken van kracht zien. Om die reden zoomen we verder in op zoek naar tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de daggrafiek is maar weinig bruikbare informatie te verkrijgen. We zijn nog een heel stuk verwijderd van een serieuze teken van kracht en er zal heel wat moeten gebeuren om de huidige bearish trend in gevaar te brengen. We zoomen dus direct verder in op de 4 uurgrafiek.

We gebruiken dit tijdsbestek om te veronderstellen wanneer de bearish trend op de daggrafiek echt in gevaar komt en hiervoor gebruiken we de 200 MA’s. Waarbij we er vanuit gaan dan het terugwinnen van de 200 MA’s hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot het testen van de bearish trend op de daggrafiek.

We zullen nog 25% moeten stijgen om de 200 MA’s daadwerkelijk terug te winnen. Iets om in het achterhoofd te houden, maar is op dit moment niet werkbaar voor ons. We zoomen nog verder in!

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Op dit tijdsbestek vinden we al een heel stuk meer bruikbare informatie. In de vorige update bespraken we dat bitcoin mogelijk opnieuw een prijsrange aan het vormen is en nu een aantal dagen later lijkt de prijsrange gevormd te zijn.

We zien dat we binnen de prijsrange voorzichtig boven de 200 EMA handelen, maar heel overtuigend is dit nog niet. Begin juni zagen we een vergelijkbare situatie waarbij we langere tijd consolideerden rond de 200 MA’s om hier uiteindelijk alsnog verder afstand van te nemen, helaas neerwaarts. Wat we op korte termijn willen zien is dat we boven de huidige prijsrange weten uit te breken en verder afstand gaan nemen van de 200 EMA.

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Het heeft niet heel veel zin om overdreven bullish te zijn nu we vlak onder range high handelen, net zo min het geen zin heeft om bearish te zijn wanneer we rond range low bewegen. Zolang we handelen binnen de prijsrange is er maar één correcte analyse te maken: er is geen trend en we bewegen zijwaarts binnen de prijsrange.

Reden dat het op dit moment nog net iets te vroeg is om bullish te zijn, zien we goed terug als we kijken naar de vorige prijsrange die ongeveer een maand heeft geduurd. In die periode waren er heel wat momenten waarop men bullish werd toen de koers range high bereikte. Maar uiteindelijk deed de range gewoon wat het in de meeste gevallen doet en vielen we gewoon weer terug naar range low.

Voor nu betekent dit dat als we daadwerkelijk bullish uit de prijsrange weten te breken, gevolgd door een bullish retest, dit voor ons het moment is om te zeggen dat er echt iets veranderd is wat de kans op verdere koersstijgingen vergoot en we mogelijk de bearish trend op de 4 uursgrafiek gaan testen. We zijn pas vanaf dit moment voorzichtig bullish op dit lage tijdsbestek.

Voordat het zover is houden we dus rekening met het scenario dat we zijwaarts blijven bewegen binnen de range en dit betekent dat als we niet bullish uitbreken, we over een aantal dagen zomaar weer rond range low kunnen handelen.

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers schiet door naar $21.400
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties