Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Bitcoin (BTC) maakt koersschommelingen in beide richtingen van meer dan 5% en dit maakt het traden de laatste uren niet makkelijk. Wat zegt de huidige volatiliteit over de verwachtingen voor de komende dagen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We zijn er niet in geslaagd om de 200 MA terug te winnen als support. Daarnaast hebben we sinds de crash van vorige week te maken met een bearish marktstructuur op de daggrafiek. Het verteld ons dat de kans op verdere koersdalingen in de komende week het meest waarschijnlijke scenario is.

Om verdere dalingen te voorkomen is het belangrijk dat we niet onder de flinke wick van vorige week uitkomen. Tijdens de crash vorige week werd de bovenkant van ons eerst volgende supportgebied $42.500 al eens getest.

Een opleving de komende dagen richting $45.800 en $47.250 is gezien de ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken mogelijk, maar het mag duidelijk zijn dat de algehele trend op dit moment toch echt bearish is.

Wanneer bitcoin er niet in slaagt om op korte termijn de 200 MA en het gebied rond $46.500 terug te winnen zullen we naar alle waarschijnlijkheid eerst nog te maken krijgen met een verdere beweging naar beneden. Potentiële gebieden voor een bounce zijn in dit geval het supportgebied rond $42.500 (wick crash), de 200 EMA rond $41.450 en de bovenkant van de prijsrange $40.500, die in juni/juli nog voor de nodige weerstand zorgde (zie gele cirkel met uitroepteken).

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Er zijn nog altijd geen signalen die duidden op een aanstaande krachtige revarsal. Wat vertellen de lagere tijdsbestekken ons?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Het had er het afgelopen weekend alle schijn van dat bitcoin zijn eerste stappen naar het ombuigen van de huidige neerwaartse trend had gezet. In feite is bitcoin hier voor korte duur ook in geslaagd door het vormen van higher highs en higher lows.

Nog voor het openen van de nieuwe week (weekly open) werd hetgeen de bulls het hele weekend zo hard aan gewerkt hadden teniet gedaan. Door de daling van bijna 5% in de nacht volgde er een lower low en is, de nog amper gevormde, bullish trend alweer doorbroken.

De opwaartse potentie werd en wordt nog steeds beperkt door de 200 EMA en het supportgebied rond $46.500 die voor de nodige weerstand zorgen. Hier zullen we ook de komende uren en dagen rekening mee moeten houden. Want waar de koers gedurende de opwaartse trend rond de 200 MA’s lokale bodems vormde is de kans groot dat, nu we hier weer onder handelen, hier lokale toppen gevormd gaan worden.

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

De koers beweegt de afgelopen week zijwaarts binnen de range 44.300 aan de onderkant (licht blauw) en de 200 EMA / het weerstandsgebied 46.500 aan de bovenkant. Vandaag hebben we de koers vanaf range low krachtig omhoog zien veren met 6%. Echter eindige de opmars opnieuw rond de 200 EMA, met een flinke wick als eindresultaat.

Op het moment van schrijven lijken we de onderkant van genoemde range $44.300 te verliezen en is het afwachten of het bij een wick blijft of dat we daadwerkelijk 4 uurskaarsen onder de $44.3000 gaan neerzetten. Gezien de huidige volatiliteit zouden we zomaar weer terug in de huidige prijsrange kunnen zijn.

In het geval dat we daadwerkelijk kaarsen gaan sluiten onder range low, is er maar weinig wat ons ervan kan weerhouden het supportgebied $42.500 op te gaan zoeken.

Het terugwinnen van de 200 MA en het doorbreken van het weerstandsgebied $46.500 zou pas een eerste echte tekenen van kracht zijn op dit tijdsbestek.

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De kracht zit hem in de herhaling, de 200 MA’s spelen ook op dit tijdsbestek een cruciale rol. In de update van afgelopen zaterdag (zwarte pijl) deelde ik een trade-setup voor een korte opleving vanaf range low rond $44.400, richting de 200 EMA.

Vandaag werd opnieuw een aantal keer range low aangetikt en volgde er een sterke beweging omhoog (6%). Direct nadat weerstand rond de 200 EMA werd bereikt, volgde een nog sterkere daling van 7.5%. We zien de koers, binnen een tijdbestek van 15 minuten, bewegingen maken van meer dan 5% in beide richtingen.

Mochten we tegen de tijd dat jij de update leest weer schommelen rond range low kunnen we, net als de drie keren hiervoor, weer op zoek gaan naar een beweging omhoog richting range high / de 200 EMA.

Net als bij de 4 uursgrafiek, geldt ook voor dit tijdsbestek, dat we pas een teken van kracht zien als bitcoin weer boven de 200 MA’s weet uit te komen. Tot die tijd hou ik, los van een opleving binnen de huidige range, rekening met een aanhoudende bearish trend in de komende dagen/week. Dit is tenslotte wat de trend, op alle tijdsbestekken, ons verteld.

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin Update: koersschommelingen van 5% in 15 minuten

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties