Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000

Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000

Bitcoin is er door een heerlijke zondag in geslaagd de hoogste weeksluiting van dit jaar te noteren; $46.687. Maar ook de nieuwe week is prima van start gegaan en inmiddels handelen we ook boven het weerstandsgebied van $47.000.

Een pullback in de komende dagen is zeker niet ondenkbaar, maar echte bearish argumenten zijn er op dit moment niet te vinden. De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We focussen ons in deze update met name op de eerst volgende prijsdoelen boven ons.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De bullish cross van de MACD waar we het in de update van afgelopen zaterdag over hadden is inmiddels een feit. Een bullish of bearish cross heeft de laatste drie keer dat dit gebeurde geleid tot een daling of stijging van minimaal 40%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer we de komende periode wederom een stijging van minimaal 40% krijgen zou dit de koers minimaal naar de $65.500 moeten brengen. Uiteraard gebeurd dit niet in één rechte lijn wat vroeg of laat zullen we te maken krijgen met een pullback, een moment waarop de boel weer even tot rust kan komen. Waarover straks op de lagere tijdsbestekken meer.

Nog een extra bullish argument op de weekgrafiek is het feit dat we de week geopend hebben boven de 50 MA. In juli zorgde de 50 MA na een correctie van -55% nog voor support, om vervolgens in de weken erna met ruim 100% te stijgen in de weken erna. Dat we deze voortschrijdende gemiddelde weer hebben weten terug te winnen is absoluut een teken van kracht, waar we de komende weken hopelijk profijt van gaan krijgen.

Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin vervolgde gisteren en vandaag zijn uptrend die we in eerdere updates besproken hadden. Inmiddels handelen we boven range high en zelfs boven het weerstandsgebied weerstandsgebied rond $47.000.

Boven ons bevinden zich de volgende weerstandsniveaus en dus onze eerste prijsdoelen voor de komende periode:
- 200 MA (rond $48.300)
- weerstandsgebied rond $52.000

Wanneer we naar beneden kijken voor het geval van een pullback, zou het zomaar zo kunnen zijn dat we niet eens range high $44.500 gaan halen voor een bullish retest. Aangezien we op dit moment handelen boven het voormalig weerstandsgebied $46.500 – $47.500, zou een potentiele pullback hier al opgevangen kunnen worden.

Het is op dit moment niet de moeite waard om op dis hogere tijdsbestek bearish argumenten te bespreken. Dit veranderd pas wanneer we terugvallen in de prijsrange van de afgelopen maanden, dus onder de $44.500.

Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek 

Omdat we op de uurlijkse grafieken niet heel veel extra informatie kunnen vergaren ten opzichte van onze analyse op de daggrafiek zoomen we in op de 15 minuten grafiek.

Het moment dat we echt afscheid namen en de sterke uptrend van de afgelopen week en vorm begon te krijgen was op 22 maart (gele crikel). Vanaf dit moment werden de 200 MA’s op dit tijdsbestek gerespecteerd als support. Gedurende de sterke uptrend heeft de koers hier zeker acht keer een lokale bodem gevormd om vervolgens zijn weg omhoog te vervolgen.

Om die reden zou je kunnen zeggen dat het verliezen van de MA’s op de lage tijdsbestek een eerste teken kan zijn dat de uptrend zijn kracht aan het verliezen is. De 200 EMA bevindt zich op dit moment rond $45.850 en de 200 MA rond $45.500. Een extra argument dat er een reële kans bestaat dat we range high op korte termijn niet eens zullen gaat testen zoals besproken bij de daggrafiek.

Kortom, zolang we handelen boven de 200 MA’s ligt de focus volledig op eerder genoemde prijsdoelen boven ons. Naderen we de MA’s en verliezen we deze als support, dan is dit het eerste signaal dat we krijgen dat er mogelijk iets gaat veranderen. We zullen ook pas op dat moment rekening gaan houden met mogelijke supportgebieden hieronder.

Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: opwaartse trend gaat door, koers boven $47.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties