De bull is terug! Wat kunnen we nu verwachten van bitcoin?

Bitcoin begint de laatste week van maart met een knaller en keert met overtuiging terug naar de openingskoers van 2022 boven de 46.000 dollar. Nog altijd zijn de macro-economische omstandigheden niet in het voordeel van bitcoin, maar daar lijkt het zich op dit moment niets van aan te trekken.

Het conflict in Oekraïne en centrale banken die van plan zijn om de rente dit jaar flink te verhogen winnen het op dit moment niet van de Luna Foundation Guard (LFG) die in zeven dagen tijd al meer dan 27.784 bitcoin hebben gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn de bulls terug?

Ondanks dat we al een paar keer een periode van positieve prijsactie hebben gezien in 2022, zijn de bulls er tot nog toe niet in geslaagd om het heft in handen te nemen. Momenteel heerst er een gevoel van hoop dat het ditmaal anders is.

Analisten roepen namelijk al langer dat een uitbraak boven de openingskoers van 2022 (46.200 dollar) genoeg moet zijn om een ommezwaai van de trend te veroorzaken. Nu dat gelukt is lijkt de volgende taak duidelijk.

De koersen die in de eerste maanden als weerstand hebben gediend moeten nu omgezet worden in een steunpunt. In hoeverre dat gaat lukken zal de tijd ons leren. Wat we de afgelopen weken ook hebben gezien is dat er nu eenmaal factoren zijn die we zelf niet in de hand hebben.

Met name op macro-economisch vlak spelen er dingen die op dit moment nog groter zijn dan bitcoin en de koers stevig kunnen beïnvloeden. Verdere escalatie van het conflict in Oekraïne of enorme renteverhogingen in 2022 kunnen de bulls voorlopig zeker de nek omdraaien.

'52.000 dollar als volgende target'

Weinigen hadden verwacht dat bitcoin in een kwestie van uren door alle weerstanden van de afgelopen maanden heen zou breken. Toch is het gebeurd en staan we er plotseling heel goed voor. Volgens on-chain analist en statisticus Willy Woo zijn we weer terug op bull markt terrein.

Mede analist Matthew Hyland, een groot aanhanger van het 46.000 dollar argument, geeft de 52.000 dollar als volgende lange termijn weerstandspunt dat we moeten breken. Op Twitter voegde Hyland daaraan toe dat een uitbraak van de relative strength index (RSI) indicator voorafging aan de koersbeweging van bitcoin.

Over het algemeen zien analisten de uitbraak van de RSI als een klassiek signaal van omdraaiing van de trend. Dat lijkt nu ook te gebeuren, al hebben we dat gevoel de laatste maanden vaker gehad. Het lijkt nu dan ook een kwestie van geduld en wachten op meer bevestiging.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....