Bitcoin (BTC) Update: Komt $12.000 in zicht of zakt de koers terug?

846 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $11.400. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin update

Het ziet er nog steeds bullish uit, de koers van Bitcoin. Met een test richting $12.000 in de afgelopen dagen zien we weer de kracht van de stijgende lijn op het moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste test van ruim $11.700 heeft nog geen stand kunnen houden. Maar er wordt al weer op meerdere plekken support gevonden. Waardoor het doorstijgen weer in het zicht ligt.

Met het houden van dit level boven $11.000 kunnen we zien dat de koers zich nog steeds sterk weet te bewegen. En een prijs boven $10.000 langdurig vast weet te houden.

Signalen die er op kunnen wijzen dat we binnenkort ook de $12.000 kunnen gaan zien. Dat is tot nu toe echter een lastige plek geweest voor de prijs van Bitcoin. Wat kan resulteren in een flinke reactie, met ook een kans op een nieuwe dip.

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek van de koers van Bitcoin laat een mooie stijgende lijn zien de afgelopen dagen. Met daarbij het omhoog breken van $11.350 wat nu tevens als support dient. De plek waar de koers zich nu bevindt, rond $11.400, is de plek waar we de vorige keer een langere consolidatie hebben gezien. Waarna de koers naar beneden brak, om vervolgens nu weer terug te komen.

De kans is dus aanwezig dat we weer een periode van consolidatie gaan zien. Dat hangt er vanaf of de huidige support rond $11.350 weet de houden.

Maar ook of de weerstand rond $11.750 veel tegengas geeft. Wel zien we dat de koers sterk omhoog beweegt en kan een test van $11.750 weer snel komen. Mocht deze test falen dan gaan we hoogstwaarschijnlijk de beweging die we gedurende augustus hebben gezien herhalen.

Bitcoin (BTC) Update: Komt $12.000 in zicht of zakt de koers terug?
Bitcoin daggrafiek 15 oktober 2020

Een consolidatie kan daardoor weer een langere tijd aan gaan houden. Mits we meer volume zien en de koers door weet te stijgen. Dan komt $12.000 snel in zicht. En is het van belang dat $11.750 in stand gaat blijven als support bij een test van $12.000. Anders zakken we weer terug in de consolidatiezone.

Met een dip naar beneden zou $11.350 sterk genoeg zijn om de koers vast te weten houden. Zeker gezien de vele support en tests van dit level. Een lagere dip ligt niet in de verwachting, mits bearish volume ineens flink zal stijgen. Wat we momenteel niet zien gebeuren.

Een consolidatie of kortstondige stijging liggen dus het meest voor de hand momenteel. Of we daadwerkelijk de $12.000 gaan zien binnenkort hangt onder andere af van het volume.

Zoals het er nu naar uit ziet ligt een consolidatie voorlopig voor de hand en zullen we dit level weer een stuk sterker gaan maken. De $10.000 blijft op deze manier steeds verder achter ons, een goed teken!

Bitcoin prijs in euro’s: