Bitcoin update: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Bitcoin update: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

De renteverhoging van de ECB heeft nauwelijks effect gehad op de bitcoin koers. Aanvankelijk zaken we de koers iets wegzakken (-1.2%) maar een kwartier later was dit alweer weggepoets. We hebben de koers vervolgens hoofzakelijk zijwaarts zien bewegen vlak boven belangrijk support van $19.000.

De bitcoin koers staat momenteel op 19,239.07USD. We bespreken recente prijsactie en waar we de rest van deze handelsweek op moeten letten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op dit hoge tijdsbestek is het in één oogopslag zichtbaar welke richting we opgaan, namelijk nog altijd de rechter onderhoek. Deze simpele analyse zijn we gaan maken vanaf half november 2021, toen we onder de $59.000 uitkwamen. Nu bijna één jaar later is dit nog altijd dezelfde trend waar we mee te maken hebben.

Wanneer we naar onderstaande grafiek kijken is er geen enkel argument te vinden die zou rechtvaardigen waarom we hier vandaag de dag anders over zouden moeten denken.

Alleen al door uit de markt te stappen en niets te doen, dus ook niet tegen de trend in de bodem proberen te voorspellen, zou je koopkracht met 70% zijn toegenomen. Door simpelweg niets te doen gedurende de neerwaartse trend zou jij beter gepresteerd hebben dan 95% van de markt.

Op dit moment handelen we onder de $19.413 (blauwe lijn), die we de afgelopen maanden in de gaten houden. Wanneer we hier einde van de week onder gaan sluiten is de kans groot dat we verder zullen gaan afzakken richting het gebied rond $13.800.

Voor een meer bullish beeld de komende periode zullen we week moeten sluiten boven de $19.413 en vervolgens de 200 MA moeten terugwinnen. Op zoek naar een higher high boven de $25.214, want dit zou voor het eerst in een jaar beteken dat de bearish trend bullish doorbroken wordt (higher high in plaats van een higher low). Hiervoor is echter wel een stijging nodig van ruim 30%.

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Aan de hand van de lagere tijdsbestekken en de lokale trend proberen we uiteraard eerder een signaal te krijgen dat er mogelijk iets veranderd.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Onderstaande quote en grafiek komen uit de update van afgelopen zaterdag:

“Het gele gebied vlak onder range low houden we komende week goed in de gaten. Het is niet ondenkbaar dat we pas na een wick tot in dit gebied, een bounce van betekenis gaan zien. Wanneer de driehoek neerwaarts uitbreekt hebben we een koersdoel ergens in ons gele interessegebied’

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Begin van de week zagen we de driehoek daadwerkelijk neerwaarts uitbreken en is ons prijsdoel, het gele gebied vlak onder range low, exact geraakt en zagen we eindelijk een eerste bounce van betekenis (+5%).

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Laat we het niet groter maken dan dat het is, we hebben het tenslotte over een 'interessegebied' waar we de nodige support hadden verwacht en dit is wat we de afgelopen dagen gezien hebben. Support heeft gedaan wat we van support mogen verwachten, veel meer is het niet en het veranderd vooralsnog niets aan de huidige bearish trend.

Totdat we erin slagen een lokale trend terug te winnen, is er voor ons geen reden om af te stappen van onze bearish mindset van de afgelopen weken, vanaf het moment dat we de 200 MA’s als support verloren, rond $23.000 (gele cirkel).

Als we het over de lokale trend hebben op dit tijdsbestek, kijken we met name naar de 200 MA’s. We gebruiken de 200 MA’s om de trend te bepalen en deze simpele analyse heeft ons de afgelopen weken wederom een dienst bewezen. De simpele analyse luidt als volgt; als we boven de 200 MA’s handelen zijn we uptrending en handelen we eronder dan zijn we downtrending.

Op 19 augustus, toen we de 200 MA’s als support verloren hebben we onze bullish mindset van de weken ervoor bearish aangepast en hierdoor is ons een daling van 20% bespaard gebleven. Onze huidige bearish gedachten passen we om diezelfde reden logischerwijs pas weer aan, als we ze weten terug te winnen.

In een poging voor de bulls om de komende dagen de 200 MA’s op te gaan zoeken is het belangrijk dat we in ieder geval support van range low $19.000 weten vast te houden en we boven de recente lows rond $19.600 weten uit te komen. Voor verdere stijging richting mid-range $20.440 en range high $21.880, waar de 200 MA’s zich vlak onder bevinden.

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Zoomen we verder in op de 1 uurgrafiek dan zien we dat we de afgelopen drie weken handelen onder de 200 MA’s en deze gedurende de neerwaartse beweging regelmatig hebben gediend als ‘trendweerstand’.

Het heroveren van de lokale trend, zijnde de 200 MA’s op dit tijdsbestek zou een eerste teken kunnen zijn dat we op korte termijn meer opwaartse prijsactie gaan zien. De 200 MA’s (1 uur) komen redelijk overeen met de recente lows rond $19.600 zoals zojuist besproken bij de 4 uurgrafiek.

Kort samengevat; het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek zou een eerste voorzichtige teken van kracht zijn die hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot een verdere stijging richting de 200 MA’s (4 uur) in combinatie met range high $21.880. Misschien, heel misschien is dit dan het begin van iets groters, namelijk het terugwinnen van de lokale trend op de 4 uursgrafiek.

Zolang niets van hiervoor genoemde gebeurd, is er geen enkele reden om bullish te zijn en er vanuit te gaan dat de bodem dit keer wel bereikt is. We houden ons vast aan hetgeen de huidige trend ons al lange tijd verteld, de richting die we opgaan is nog altijd de linker onderhoek.

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?
Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

De Bitcoin Webshop van Nederland en België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA (NU: 40% KORTING!)
- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: support rond $19.000 houdt stand, maar voor hoelang?

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties