Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

In de afgelopen dagen hebben we nog geen bounce van betekenis gezien en bewegen we voornamelijk zijwaarts, vlak onder belangrijke weerstand $20.400. De druk op de bulls neemt steeds verder toe.

Op de 1 uursgrafiek zien we een driehoekformatie ontstaan die mogelijk dit weekend nog gaat uitbreken. Gaan we weerstand doorbreken of zakken we eerst verder af richting $19.000, voordat we een bounce van betekenis gaan zien?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus aan de hand van verschillende tijdsbestekken.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Al maanden bespreken we dat we op dit hoge tijdsbestek te maken hebben met een neerwaartse trend. Dat we inmiddels een lower high gevonden hebben (zwarte pijl) zal dan ook niemand verbazen. Dit is tenslotte wat de trend ons al maanden verteld.

Conform diezelfde trend zijn we nu op zoek naar een lower low ergens onder de $17.567. Waarbij het gebied rond $13.863 nog altijd onze interesse heeft. Zeker wanneer dit hoge tijdsbestek en alle lagere tijdsbestekken het unaniem eens zijn over de richting die we opgaan, namelijk de rechter onderhoek, is dit het scenario waar we vandaag de dag nog altijd rekening mee houden.

Een bearmarkt is er om zowel long- als shorttraders keihard te liquideren. Wanneer de blauwe lijn $19.413 als support verloren gaat zullen er weer heel wat longposities worden geliquideerd. In de afgelopen maanden hebben wij ons met name gefocust op het in stand houden van ons kapitaal door de marktontwikkelingen (groot een deels) vanaf de zijlijn in de gaten te houden en nauwelijks te traden. Het stelt ons in staat om straks, als de bearmarkt ten einde is, met een sterk toegenomen koopkracht weer in te stappen.

Laat je niet beïnvloeden door iedereen die, tegen de trend in, zegt dat dit de bodem is en je gek bent als je nu niet instapt. Diezelfde mensen riepen dit ook toen we rond $42.000 handelden en vervolgens ook rond $33.000 en $25.000 en zie waar we vandaag de dag staan… Wat denk je dat er gebeurd is met de koopkracht van al deze bodemvoorspellers? Totaal verwoest!

Het proberen te voorspellen van de bodem is geen winstgevende strategie. Het met een (groot en deels) ongeschonden portfolio afwachten tot het moment dat de trend echt veranderd wel. Wachten we dan net zolang totdat we de trend op de weekgrafiek weer bullish is?

Nee, we gebruiken de lagere tijdsbestekken om eerder een signaal te krijgen dat er mogelijk iets veranderd met een duidelijk validatiemoment en misschien nog wel belangrijker een duidelijk invalidatiemoment. Zodat we tijdig kunnen uitstappen als de trendwijziging op de lagere tijdsbestekken niet doorzet. Dit is precies dezelfde mentaliteit die ons in juli in staat stelde om te profiteren van de bearmarkt rally.

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We gebruiken de 200 MA’s op dit tijdsbestek om de trend op de daggrafiek en uiteindelijk de weekgrafiek te voorspellen. Waarbij het heroveren van de 200 MA’s een eerste stap zou kunnen zijn richting het ombuigen van de bearish trend op de hogere tijdsbestekken, als de lokale uptrend maar lang genoeg aanhoudt.

Toen we op 19 augustus de lokale trend verloren zagen gaan doordat we onder de 200 MA’s en het supportgebied hier vlak onder terecht kwamen, was het moment om onze verwachtingen aan te passen. Vanaf dit invalidatiemoment hebben we de koers in de weken erna met ruim 15% verder zien wegzakken.

In de afgelopen 6 maanden hebben we de koers slechts twee keer de 200 MA’s zien heroveren en twee keer als support verloren zien gaan, zie gele cirkels. Waarbij het heroveren van de 200 MA’s heeft geleidt tot een stijging van slechts 15% tot 20% Terwijl de vorige keer dat we de 200 MA’s in april als support verloren zagen gaan dit leidde tot een daling van bijna 60%. En ook dit is kenmerkend voor een bearmarkt.

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

In de vorige update hebben we gezegd dat mid-range $20.400 belangrijke weerstand is om te doorbreken. In de afgelopen dagen hebben we meerdere mislukte pogingen gezien om hier boven te komen. Zolang we handelen onder mid-range is de kans groot dat ook het tweede deel van onze prijsrange analyse voltooid zien worden, namelijk van mid-range $20.400 naar range low $19.000.

Het gele gebied vlak onder range low houden we komende week goed in de gaten. Het is niet ondenkbaar dat we pas na een wick tot in dit gebied, een bounce van betekenis gaan zien.

Voor een meer bullish scenario kijken we naar mid-range $20.400 en range high $21.880. Een uitbraak uit de prijsrange betekent dat we tevens de 200 MA’s hebben teruggewonnen en dit zou weer kunnen zorgen voor een rally van 15% tot 20%, of misschien, heel misschien, het begin van iets groters.

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Op de 1 uurgrafiek zien we een symmetrische driehoek ontstaan die mogelijk dit weekend nog gaat uitbreken.

Een opwaartse uitbraak betekent dat we boven mid-range $20.440 gaan uitkomen en de 200 MA’s op dit tijdsbestek na ruim 2 weken weer worden teruggewonnen. In dit scenario gaan we uit van een koersdoel richting range high $21.880.

Wanneer de driehoek neerwaarts uitbreekt hebben we een koersdoel ergens in ons gele interessegebied, zoals besproken bij de 4 uurgrafiek.

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000

De Bitcoin Webshop van Nederland en België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA (NU: 40% KORTING!)
- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers zakt onder grens van $20.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties