Bitcoin (BTC) Update: Prijs reageert niet op onrust op Twitter

Het blijft een rustige week voor de bitcoin (BTC) koers met weinig reactie op een zeer grote Twitter hack. Het nieuws heeft an sich geen invloed op bitcoin, maar het kan wel degelijk invloed hebben op de prijs van bitcoin. Een extreme reactie blijft echter uit.

Het is immers Twitter dat werd gehackt, niet bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We zitten nog steeds in consolidatie met weinig volatiliteit en een laag volume. Een winterslaap, midden in de zomer.

Bitcoin update

Dat grote nieuwsberichten of gebeurtenissen de koers van Bitcoin kunnen beïnvloeden komen regelmatig voorbij. Al zijn de bewegingen in de meeste gevallen ook te verklaren met een technische analyse.

En ook deze keer zien we eigenlijk niet dat nieuws als een Twitter hack waarbij Bitcoin ook uitgelicht wordt nog veel impact heeft op de koers. Het lijkt weinig schade aan te richten.

Sterker nog: bitcoin was zelfs enige tijd trending.

De lichte daling onder de $9.200 die we nu goed kunnen zien op de 4-uurgrafiek is ook zo goed als volledig te wijten aan het niet door kunnen breken van de weerstand die daar ligt. Mede dankzij de veel support zakt de koers ook niet veel verder weg en blijft deze precies op de support/weerstand rond $9.100 liggen.

De consolidatie geeft nog weinig mee en de range blijft eigenlijk rond dezelfde levels liggen. Dit is ook goed te zien aan de vlakke EMA’s die eigenlijk niet zo goed een richting aan weten te geven.

Wel ligt er nog veel weerstand rond de 200 EMA op $9.245.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs reageert niet op onrust op Twitter
Bitcoin 4h chart 16 juli 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Zoals eerder aangegeven maakt de huidige consolidatie het maken van een correcte technische analyse steeds moeilijker. Met het uitblijven van een uitbraak wordt een stijging of daling steeds meer een gok.

Uiteraard zien we nog steeds dat support levels intact zijn, met daarbij tot aan $.8800 zeer sterke ondersteuning. En ook de weg naar $8.000 zit vol met vangnetten. Naar boven zien we wel een nieuwe sterke weerstand tussen $9.100 en $9.300 welke de consolidatierange kleiner maken.

Of we binnenkort gaan dalen of stijgen is momenteel moeilijk te zeggen. Het ligt puur aan het feit hoe de koers reageert op nieuw inkomend volume en of we genoeg kracht zien voor het doorbreken van support & resistance levels.

Een spannende onvoorspelbare tijd, waarin een heel positief of negatief nieuwsbericht wellicht kan helpen met een uitbraak. Maar tot op heden lijken zelfs tweets van accounts met miljoenen volgers weinig invloed te hebben.