Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

De bitcoin koers zit deze week met een stijging van ruim 13% aardig in de lift. De bulls proberen met man en macht door het weerstandsgebied rond $25.000 te breken. Gaat het de bulls dit weekend dan eindelijk lukken?

De bitcoin koers staat momenteel op 24,755.39USD. Een uitbraak boven de $25.000 kan de koers de komende periode verder omhoog duwen richting de $30.000 (+20%), maar we houden ook rekening met een minder bullish scenario.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We hebben het er in de afgelopen weken regelmatig over gehad, het belangrijke weerstandsgebied rond $25.000 op de weekgrafiek.

Bitcoin doet deze week een serieuze poging om door de trendweerstand van de 200 MA’s heen te breken. Wanneer bitcoin er de komende dagen in slaagt is er maar weinig wat een verdere stijging (+20%) richting het volgende weerstandsgebied kan tegen houden. Het eerst volgende weerstandsgebied bevindt zich net onder de $30.000.

Voor het eerst in de geschiedenis handelen we de afgelopen acht maanden onder de 200 MA’s. Het terugwinnen van de MA’s als trendsupport zou een grote overwinning zijn voor de bulls.

Wanneer we in plaats hiervan opnieuw worden afgewezen en er een (kleine) pullback volgt, houden we de recente low rond $21.000 goed in de gaten. Komen we hier onder terecht dan kunnen onze bullish verwachtingen voorlopig aan de kant worden gezet.

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de pullback van vorige week zien we dat al onze bullish argumenten op dit tijdsbestek nog altijd volledig in tact zijn.

De 200 EMA hield stand en bitcoin is er in geslaagd om exact hier zijn higher low neer te vormen. Van hieruit zijn we er inmiddels ook in geslaagd een higher high neer te zetten. We hebben dus nog altijd te maken met een bullish marktstructuur op dit tijdsbestek.

Dat een uitbraak boven de $25.000 zeer waarschijnlijk zal zorgen voor een verdere stijging richting $30.000, komt voort uit het feit dat er eigenlijk geen relevante weerstandsniveaus te vinden zijn. Dit wordt tevens bevestigd door het volumeprofiel.

De bullish argumenten zoals zojuist besproken zijn tevens onze invalidatiemomenten. Dus bij een mogelijke pullback willen we eigenlijk niet onder de $22.500 uitkomen (voormalig range high), maar zeker niet onder de recente low $21.400 (200 EMA). Komen we hier onder terecht dan hebben we namelijk te maken met een breuk in onze huidige bullish marktstructuur.

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update hebben we een long positie gedeeld, ook al is onze ideale entry niet geraakt hoop ik dat de meesten van jullie tijdig zijn ingesprongen.

Onze eerste twee targets $23.465 (+7%) en $24.500 (+9.5%) zijn inmiddels beide geraakt, dit betekent dat we nog één target over hebben vlak onder het weerstandsgebied van $30.000, namelijk $28.500 (+27.23%).

Voor diegene die zijn ingestapt is het verstandig om je stoploss alvast gelijk te zetten aan je entry, zodat we zonder risico kunnen afwachten of we erin gaan slagen boven de $25.000 uit te breken.

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

Mochten we er de komende dagen niet in slagen boven de $25.000 uit te breken en we krijgen een pullback dan houden we de 200 MA’s op dit tijdsbestel goed in de gaten. Deze vallen overigens mooi samen met ons voormalige range high rond $22.500.

Komen we hier onder terecht is dit een serieus signaal dat we onze bullish verwachtingen noodgedwongen zullen moeten aanpassen. Opvallend is dat bij de vorige pullback naast de 200 EMA op de daggrafiek ook de 200 MA’s op dit tijdsbestek succesvol hebben gediend als trendsupport.

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Update: uptrend dendert door op jacht naar uitbraak boven $25.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties