Bitcoin update: winnen de bears deze keer?

Hoe staat de bitcoin koers er momenteel voor? Dat is de vraag die vandaag centraal staat. We hebben de afgelopen paar weken niets anders gezien als ups en downs, maar dat alles zonder duidelijke trend richting.

In deze analyse ga ik met jullie kijken wanneer we wel die richting gaan zien. Wil jij dit soort analyses op dagelijkse basis zien? Ga dan naar de website van Cryptocointalk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

We zien op de weekgrafiek eigenlijk niets anders dan wat we in de vorige analyse ook hadden besproken. En dat is de grote range die we op $28.913-$65.085 hebben.

Binnen deze range is het op dit moment als volgt: we zien duidelijke verkoopdruk aan de bovenkant en hebben liquiditeit open staan op de onderkant van de range die op dit moment fungeert als een magneet voor de prijs.

De kans is dus ook groot dat we naar die lows gaan bewegen. Als de bitcoin koers de $32.906 breekt en daaronder sluit op de weekgrafiek ga ik er vanuit dat we een verdere daling gaan maken naar de $28.913.

Het bullish perspectief zou zijn: het breken van de $44.450 op de weekgrafiek. Maar dat zit er op dit moment gewoon niet in prijs technisch. We houden macro wise wellicht wel die higher low vast, maar die wordt pas valide bij een wekelijkse candle close boven de $44.450.

Bitcoin update: winnen de bears deze keer?

Bitcoin daggrafiek

Omdat de Bitcoin koers qua macrobeeld die higher low vasthoudt, mogen we dat scenario natuurlijk niet negeren. In mijn optiek is het wel een scenario dat minder voor de hand liggend is. Waarbij het scenario op een verdere daling naar beneden veel meer kans van slagen heeft.

Als we op de daggrafiek de liquiditeit op $36.922 ophalen kunnen we een eventuele beweging gaan zien naar de liquiditeit op de high van $45.372. Dit is dé plek voor de mogelijke higher low op de daggrafiek, maar ook dé plek voor een bounce die een positieve wending kan geven aan de weekgrafiek.

Bitcoin update: winnen de bears deze keer?

Conclusie

De hoofd thesis is een verdere daling op de Bitcoin koers. Daar zetten we ook op in! Maar we kunnen de higher low niet negeren.

Daarbij is de weerstand van de $44.450 ook al meerdere malen getest en liggen we op de dagelijkse grafiek dicht bij een mogelijke higher Low die ons vervolgens naar verdere hoogtes kan brengen.

Kortom, een lastig pakket! Een verdere beweging omlaag heeft de voorkeur (prijstechnisch gezien), maar de bulls kunnen de bearish thesis van tafel vegen door hier sterkte gaan laten zien en de $44.450 te gaan breken.

Crypto Coin Talk

Wil je nu meer van
dit soort analyses? Ga dan naar onze website cryptocointalk.nl waar we op dit moment 15% korting op onze producten bieden! We zien je daar!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.