Bitcoin Update: zit er een daling naar $40.000 in?

We zijn er weer met een verse bitcoin update waar velen van jullie wellicht naar uitkijken. Dit natuurlijk ook mede door de recente stijging die we hebben gezien. Nog veel belangrijker hier bij is dat het algemene plaatje dat is wat ik met jullie ga behandelen in dit artikel.

Bitcoin weekgrafiek

Wat we op de weekgrafiek duidelijk zien is dat de macro trend bearish is. We maken lower lows en lower highs waarbij de trend constant verder omlaag is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om dit te kantelen van bearish naar bullish hebben we een dagelijkse/wekelijkse candle close boven de $44.450 nodig.

Gaan we dat niet zien en zien we een afwijzing van de weerstand waar we nu tegen aan lopen. Dan is de kans groot dat de daling voortzet en we richting het niveau van den $29.272 gaan bewegen.

Bitcoin Update: zit er een daling naar $40.000 in?
bitcoin weekgrafiek

Bitcoin daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek is mooi te zien dat we hier ook reactie krijgen. we zien namelijk een flinke wick aan de bovenkant wat duid op weerstand van die wekelijkse zone en de liquiditeit die we hebben op het niveau van de $44.450.

Bij een dagelijkse candle close op basis van de huidige structuur kunnen we stellen dat we waarschijnlijk een beweging omlaag gaan zien. Dit zal dan als eerst richting het niveau van de $40.919 zijn.

Bitcoin Update: zit er een daling naar $40.000 in?
bitcoin daggrafiek

Conclusie

Bitcoin ziet er niet enorm lekker uit. Het is wat ons betreft make it or break it. Dit is voor bitcoin het moment om de trend te draaien en een kanteling in de constructie te maken. Vooralsnog zien we een afwijzing en zijn de ogen gericht op een daling.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!