Column Clint Cabell: Crypto wordt steeds meer voor politiek gewin ingezet

911 totale weergaven

John McAfee heeft op zijn Twitter aangekondigd mee te doen aan de race voor het Amerikaanse presidentschap in 2020. De naam McAfee is vooral bekend van de gelijknamige virusscanner maar tegenwoordig houdt hij zich bezig met bitcoin en alle altcoins. Hij zegt elk white paper te lezen en heeft een uitgesproken mening over onderwerpen als de NSA, de SEC en token utility. Dit maakt hem de perfecte kandidaat om de aandacht de vestigen op bitcoin en de vele toepassingen die de blockchain biedt.

“My run for POTUS can help us all’’

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Clearpoll en Docademic

Met zijn pistool op zijn schoot geeft twee voorbeelden:

Ten eerste noemt hij ClearPoll, een app die iedereen met een smartphone de mogelijkheid geeft om te stemmen over elk onderwerp op een blockchain die geverifieerd wordt door ons allemaal. Dit biedt mensen vrijheid van meningsuiting zonder tussenkomst van de media en politieke partijen.

Ten tweede noemt hij Docademic, een app die de zorg kan revolutioneren.Hij geeft hierbij het voorbeeld dat Obama Care enorme hoeveelheden geld, tijd en moeite gekost heeft om te realiseren en net zoveel om het terug te draaien.

Promoten van coins

Hij benadrukt dat niet het presidentschap zelf, maar enkel zijn kandidaatschap en het podium hierbij ons allemaal kan helpen. In 2000 verloor Al Gore nipt van George W. Bush maar Gore heeft als milieuactivist een enorm groot podium gehad en zelfs de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen in 2007 voor het verspreiden van kennis over klimaatveranderingen. Het podium dat McAfee krijgt in de race naar het Amerikaanse presidentschap moet dus zeker niet onderschat worden aan het begin van deze blockchainrevolutie.

Het is niet de eerste keer dat bekendheden coins promoten, maar het begint nu politieke vormen aan te nemen. Vandaag tijdens de historische top tussen de leiders Trump en Kim Jong Un was ook oud basketbalspeler en vriend van Kim, Dennis Rodman aanwezig. Hij droeg een PotCoin shirt met de boodschap: ‘’Peace starts in Singapore’’.

Het is in ieder geval duidelijk dat publieke figuren het podium dat ze krijgen nu meer dan ooit monetariseren. Of dit werkelijk effect zal hebben op de politiek en mainstream adoption op de lange termijn moet nog blijken. Maar voor bitcoin geldt ‘’There is no such thing as bad publicity’’. De onderstaande grafiek is veelzeggend.

Column Clint Cabell: Crypto wordt steeds meer voor politiek gewin ingezet

Over Clint Cabell

Clint Cabell (Linkedin) is een jurist uit Rotterdam met een bijzondere interesse in de blockchain en de maatschappelijke toepassing hiervan. Hij gaat de komende maanden aandacht geven hoe de blockchain – en de financiële technologie van invloed is op ons dagelijkse leven.

Lees zijn eerdere column:

Column Clint Cabell: wat hebben de blockchain en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen met elkaar te maken?

Lees meer over:
columnJohn McAfee