Crypto update – Bitcoin dipt 350 dollar in minuten, “verval nog niet voorbij”

Crypto update 18.00 uur - Op deze zonnige zondagmiddag vloeit het bloed door de straten op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) dipte in korte tijd ruim 350 dollar en ook andere cryptocurrencies zijn in het verval meegetrokken. Maar liefst 11 miljard dollar is in slechts in enkele minuten uit de markt gevloeid. De huidige koers is 3.789 dollar en de dip is nog niet voorbij, voorspelt bitcoinanalist Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase. Bitcoin wist de horde van 4.200 dollar even te bedwingen, maar zakte daarna terug. Blijkbaar een signaal voor (grotere) beleggers om in korte tijd relatief grote hoeveelheden bitcoin te verkopen.

Bitcoin (BTC) dipt, "verval nog niet voorbij"

Wat verwacht Den Tuinder op de korte termijn van de bitcoinkoers? Hij zegt in een reactie: "Net zoals afgelopen week hing er een Zwaard van Damocles boven bitcoin, in de vorm van een ichimoku cloud. De stijging van afgelopen week is binnen vijf minuten ongedaan gemaakt. We zijn na deze daling nog geen teken van een 'reversal' of consolidatie, dus ik ben van mening dat we verder naar beneden gaan. Dit kan in de komende uren gebeuren, maar kan zomaar een 2 tot 3 dagen duren voordat de koers stabiliseert. Ik ben van mening dat we straks de regionen rond 3.100 dollar gaan opzoeken, we zitten momenteel ook weer beneden de meeste MA's en EMA's en daarnaast zijn we ook weer terug onder de grote trendlijn. MAW mijn gedachte is bearish de komende dagen."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Scenario's

Logischerwijs zijn er diverse scenario's mogelijk voor BTC op korte termijn. Analist Peter Brandt (257.000 Twittervolgers) meldt het volgende.

Ook de Nederlandse cryptotrader "Botje11", bekend van Tradingview ziet parallellen met eerdere 'dumps' van bitcoin op de markt.

Crypto update - Bitcoin dipt 350 dollar in minuten,

Crypto update

Ook de koersen van de overige cryptocurrencies zijn flink gezakt. Hieronder is de schade van de markt zichtbaar:

Cryptonieuws

Interview MPG Token van Max Crowdfund

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="yes" title="" background="" border="" thumbright="no" number="4" style="grid" align="none" withids="" displayby="cat" orderby="rand"]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...