Terwijl Biden $6.000 miljard aankondigt, schiet Bitcoin door $40.000. Wat nu?

Ongeveer een week geleden noteerde de Bitcoin (BTC) koers een voorlopige top van $43.000. Staat bitcoin op het punt voor een uitbraak naar boven na consolidatie rondom de $40.000?

1. Biden regering komt met grootste steunpakket sinds 1945

Op donderdagmiddag breekt The New York Times het nieuws dat de Amerikaanse regering 6.000 miljard dollar in 2022 gaat reserveren om de economie te herstellen na de lockdown. Zodra de overheid meer dollars in de economie pompt, reageren anti-cyclische assets zoals goud en bitcoin doorgaans positief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het openen van de beurzen in de VS lijkt dat voor bitcoin positief uit te pakken met een plotse stijging door $40.000 en hoger. Bitcoin analist Nic Carter denkt er het zijne van. Volgens hem heeft de Amerikaanse overheid tientallen strategieën en één ervan is het stimuleren van de economie door meer dollars bij te drukken.

Dus ondanks de versoepelingen en het opheffen van de lockdown vindt de Biden regering het nodig om duizenden miljarden dollars in de economie te blijven pompen.

2. Bullish signalen

Momenteel zien we op de bitcoin koers een aantal belangrijke bullish signalen.

Als eerste zien we op de bodem van de prijs (de laatste dip richting $30.000) een bullish divergence op meerdere timeframes. Met een bullish divergence maakt de koers zelf een lower low, terwijl de RSI indicator een higher low aangeeft.

Een enkele bullish divergence is van zichzelf al bullish voor een mogelijke prijsstijging, maar meerdere bullish divergences zijn nog meer bullish. Zoals we op de onderstaande foto zien, zien we een bullish divergence op de 4 uren grafiek en op de 2 uren grafiek.

In dit geval tellen we de wicks niet mee. Wicks tellen meestal ook niet mee in een bullish of bearish divergence. Dit fenomeen kan leiden tot een prijsstijging.

Terwijl Biden $6.000 miljard aankondigt, schiet Bitcoin door $40.000. Wat nu?
bitcoin grafiek 2 uur & 4 uur timeframe

3. Inverse head & shoulders patroon

Op de 2 uursgrafiek zien we nog iets wat kan leiden tot een mogelijke prijsstijging. Dit is het welbekende inverse head & shoulders patroon.

We hebben het al vaker over dit patroon gehad en ook vaak spelen de koersgedachtes over dit patroon uit. Op de onderstaande foto zien we 3 groene streepjes. De buitenste twee dienen als de twee schouders en vormen samen met de groene streep in het midden (het hoofd) een omgekeerde ‘head & shoulders patroon’.

Vaak wanneer de neckline (zwarte lijn) doorbroken wordt zien we een stijging in prijs. Het is dus belangrijk om dit level in de gaten te houden voor het kunnen inspelen op een mogelijke prijsuitbraak.

Terwijl Biden $6.000 miljard aankondigt, schiet Bitcoin door $40.000. Wat nu?
Grafiek 2: Bitcoin 2 uren timeframe
5 minuten timeframe

Een stuk verder ingezoomd op de 5 minutengrafiek zien we ook iets bullish. De koers brak hier namelijk een aflopende trendlijn en vervolgde zijn weg omhoog.

Echter, wel kunnen we op de korte termijn een kleine prijscorrectie zien. Vaak na het doorbreken van een trendlijn maakt de koers eerst nog een pullback richting het 0.5 level van de fibonacci retracement.

Zoals we op de onderstaande foto zien kan dat een prijsdaling betekenen richting $38.300. Hier kan de koers besluiten of het doorstijgt over de neckline (zoals boven besproken) of toch nog een verdere daling maakt.

Wat we ook op de onderstaande foto zien is dat de koers wel al flink aan het stijgen is en richting de neckline weerstand beweegt.

Dit level zou ook een goede indicatie zijn om nog een daling te krijgen richting het 0.50 level op $38300. De relatief kleine stijging die we nu op de korte termijn zien zal in dat geval dus bewogen worden door fear of missing out (FOMO), het gevoel de boot te missen.

Terwijl Biden $6.000 miljard aankondigt, schiet Bitcoin door $40.000. Wat nu?
Grafiek 3: Bitcoin 5 minuten timeframe

Wil jij ook mee handelen in de bullrun?

Wil je ook mee handelen in de bullrun maar weet je niet hoe je de koersen moet analyseren?

Met CryptoTargets Premium kijkt u dagelijks mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets voor cryptovaluta’s die potentie hebben om te stijgen.

Ook voor langere termijn targets bent u bij CryptoTargets Premium aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer dan een proefperiode van 30 dagen!

Tip: In de laatste blog van Cryptotips lees je wat fear of missing out (FOMO) betekent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer