Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.000?

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.000?

Bitcoin (BTC) koerst momenteel rond de $9.100. Een prijs die we de afgelopen weken al vaker zijn tegengekomen. De koers zit al voor de elfde week op rij binnen dezelfde range.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek is er na 11 weken weinig veranderd, de koers is nog altijd rustig. De koers consolideert. Zodra de koers een grote beweging maakt is het opletten geblazen.

De richting van de beweging is van belang om te bepalen hoe je er op inspeelt.

Een beweging valt of staat met volume, zonder volume geen grote beweging. Hoe het volume zich gedraagt richting bepaalde prijslevels geeft dan ook goed weer of deze beweging zal doorzetten of juist niet.

[caption id="attachment_65804" align="alignnone" width="2468"] Bitcoin weekgrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.000?

Daggrafiek

De levels die wij op korte termijn in de gaten houden zijn $9.000 en $9.440. Deze prijsniveau's staan ingetekend in de onderstaande grafiek.. Uiteraard zijn er nog tal van andere levels die van belang zijn maar niet voor de update van vandaag.

Op moment van schrijven traden wij tussen de witte lijnen en is een van deze logischerwijs het eerste target. Bereikt BTC een van deze targets met een toename in volume? Dan is het aannemelijk dat dit level doorbroken zal worden en het roze level erna zal worden opgezocht.

Testen wij het eerste target op relatief laag volume is het aannemelijk dat dit level niet doorbroken wordt en wij eerst het tegenover gelegen witte level gaan opzoeken.

[caption id="attachment_65805" align="alignnone" width="2468"] Bitcoin daggrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.000?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek hebben wij er een aantal levels bijgetekend. Dit zijn levels van belang, komend uit de week- en maandgrafiek.

Wij staan nog steeds achter onze voorgaande updates. De chart oogt bearish maar de zwakte wordt niet echt doorgezet.

De grafiek is enorm “choppy” en schiet alle kanten op maar al de bodems worden steeds hoger, terwijl de toppen steeds lager eindigen.

Het is wachten op een beweging die deze trend doorbreekt.

[caption id="attachment_65805" align="alignnone" width="2468"] Bitcoin 4-uurgrafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $9.000?

De bitcoin prijs in euro's:

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties