Goedemorgen Bitcoin: Binance hacker, Ledger & Amdax

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hacker biedt toegang tot wetshandhaving portal van Binance aan voor $10.000

Een gebruiker met de naam “Miembro” deelt op Breach Forums een bijzondere advertentie. Hij wil liefhebbers toegang geven tot het zogenoemde Law Enforcement Request Portal van Binance. De persoon die hier wel interesse in heeft, moet wel eerst nog even $10.000 in Bitcoin of Monero te betalen.

De anonieme persoon beweert dat de online portaal exclusief is voor wetshandhavingsinstanties. Mogelijk zijn er e-mailaccounts van wetshandhavers gelekt en heeft Miembro zo toegang gekregen tot de online omgeving.

Mogelijk ligt een mondiale malwarecampagne hier aan ten grondslag. Dit kalenderjaar is er een aanval geweest op wetshandhavers in Taiwan, Oeganda en de Filippijnen. Er is daarmee toegang gekregen tot accounts. Mogelijk heeft Miembro via deze informatie op een ongeautoriseerde manier ook toegang gekregen tot het inlogpaneel van Binance.

Ledger reageert op nieuws over recent veiligheidslek

Ledger, de bekende producent van hardware wallets, heeft actief gereageerd op de recente onrust veroorzaakt door een veiligheidsincident. In een uitgebreide tweet en website-update, benadrukt Ledger hun toewijding aan het voorkomen van toekomstige incidenten en het veilig houden van het ecosysteem.

Ledger erkent dat er ongeveer $600.000 aan activa is gestolen, voornamelijk van gebruikers die blindelings transacties ondertekenden in EVM DApps. Het bedrijf belooft alle getroffen slachtoffers volledig schadeloos te stellen, inclusief niet-Ledger-klanten. Dit proces zal naar verwachting eind februari 2024 zijn voltooid.

Nederlandse cryptopartij Amdax doorstaat strenge audit

Amdax is met trots de eerste cryptodienstverlener in de Europese Unie die de gerenommeerde ISAE-3000 Type-1 audit heeft doorstaan. Deze prestatie, geauditeerd door het registeraccountantskantoor Grant Thornton en onder begeleiding van Deloitte, een Big-4 consultancykantoor, markeert een significante stap voorwaarts in het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptoactiva.

De ISAE-3000 Type-1 audit is een internationaal erkende standaard voor Assurance Engagements, die de integriteit en betrouwbaarheid van de diensten van een organisatie bevestigt. Voor Amdax betekent het slagen voor deze audit dat hun klanten verzekerd zijn van de veiligheid van hun vermogen, zowel in euro’s als in cryptoactiva. Dit versterkt het vertrouwen in Amdax als een veilige haven voor crypto-investeringen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...