bitcoin 100.000

Bitcoin kan naar de 100.000 dollar de komende twaalf maanden

Na een opmerkelijk jaar voor cryptovaluta’s, en eindeloze waarschuwingen dat de bubbel zou barsten, lijkt de markt toch opmerkelijk robuust.
Altcoins als etherium, bitcoin cash, litecoin en XRP lijken bitcoin in te willen halen, met ieder een marktwaarde groter dan de gehele cryptovalutamarkt een jaar geleden, maar komen nog steeds nauwelijks in de buurt van bitcoin’s dominantie.
De sector in zijn geheel blijft exponentieel groeien met een huidige marktwaarde van 600 miljard dollar.

100.000 dollar mogelijk

In 2017 steeg de cryptovaluta tot 20.000 dollar, hoewel de prijs vorige week een dramatische correctie te verduren kreeg. De prijs dipte onder de 14.000 dollar.
Vandaag koerst de prijs echter weer boven de 16.500 dollar.
Kerim Derhalli, CEO van de beleggersapp Invstr, meent dat bitcoin de volgende logische stap is in de informatie revolutie. Hij voorspelt een prijs volgend jaar tussen de 50.000 en 100.000 dollar. Olga Feldmeier, CEO bij Smart Valor, denkt dat het zelfs daarboven zou kunnen gaan.

Bitcoin telt mee in de financiële wereld

Terwijl JPMorgan’s CEO Jamie Dimon er niet over te spreken is, is Lloyd Blankfein – CEO van Goldman Sachs – meer dan nieuwsgierig.
Er bestaat in ieder geval geen twijfel dat bitcoin het financiële establishment wakker heeft geschut.

Derhalli:
“Bitcoin gaat in tegen het huidige overheidssysteem en lijkt aan de winnende hand”

Eric Benz, managing partner bij CryptoFriend – een groep cryptoprofessionals, geeft aan dat het simpelweg niet te voorspellen is hoe groot de opkomende industrie en bijkomende ecosysteem zal worden.

Benz:
“We zagen bitcoin elke andere activa overtreffen de afgelopen vijf jaar en dit zal de komende jaren niet anders zijn. 2017 was bitcoin’s “coming out party”, een voorbereiding op wat komen gaat. Een belangrijke speler in financiële markten wereldwijd”

Geen limiet

Ook Nick Spanos, oprichter van Zap.org en het Bitcoin Centre is lyrisch.
Bitcoin zal volgens hem een fantastisch jaar tegemoet zien. Hoeveel de cryptovaluta in het verleden ook daalde, het kwam telkens sterker terug.
De munt heeft aan de markt nu volgens Spanos zijn waarde bewezen. Daarnaast en misschien wel belangrijker wordt de blockchaintechnologie overal geadopteerd, zowel binnen als buiten de bitcoin community en daarbij wordt het begrip aangaande steeds groter.
Gezien het feit dat er aan betere technieken en toepassingen wordt gewerkt betekent dat volgens Spanos dat het opwaartse potentieel voor bitcoin eigenlijk zonder limiet is.

Bronnen: Express

Foto: Flickr / Many Wonderful Artists

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!