ICO-alert: ShipChain wil miljardenindustrie openbreken door zeevracht te volgen via de blockchain

Het volgen van goederen per schip via de blockchain zou wel eens de toekomst kunnen worden als het aan het Amerikaanse shipchain.io ligt. Op het eerste oog misschien niet een aansprekende sector om in te investeren, ShipChain kreeg het echter voor elkaar in de voorverkoop het beoogde startkapitaal voor dit project op te halen. Het bedrijf suggereert de hele supplychain van goederen te kunnen gaan monitoren, een miljarden industrie.

ShipChain

Het Amerikaanse bedrijf wil met dit project bereiken dat goederen of onderdelen op het moment dat ze het land, fabriek of boerderij verlaten gevolgd kunnen worden op het ethereum blockchain tot aan het moment dat het bezorgd wordt bij een klant. De talloze partijen die betrokken zijn bij de totstandkoming van een product tot aan de bezorging ervan bij een eindgebruiker kunnen dan ieder moment via een track & trace systeem raadplegen wat de status is, waar het product is en belangrijke informatie uitlezen.

Slimme contracten

Op het moment dat een bedrijf aan zijn plicht voldaan heeft in het toevoegen van waarde in de keten, kan er automatisch een uitbetaling plaatsvinden via een zogenaamd Smart Contract. De betaling kan aan de vervoerder zelf zijn, maar ook aan de grondstoffenleverancier of de fabrikant van het product. Uiteindelijk moet het ertoe leiden dat consumenten minder betalen, dat het proces efficiënter verloopt en dat het betrouwbaarder en transparant wordt wie wat heeft toegevoegd en waar er in de keten eventueel diefstal of een beschadiging van het product heeft plaatsgevonden.

Pre-sale SHIP token

Pre-sale van de token waarmee betaald kan worden op dit systeem is gehouden in begin januari 2018. Dit heeft erin geresulteerd dat de 30 miljoen dollar die beoogd was om dit project op te starten al binnengehaald is, waardoor er geen publieke verkoop van de tokens meer plaatsvindt. Pas op het moment dat het product werkend is in 2019 of 2020 volgt er een tweede verkoopmoment van de tokens plaats. Enthousiastelingen van dit project kunnen via een airdrop gratis tokens krijgen vanaf 14 januari. Dit begint door lid te worden van de Telegramgroep van Shipchain. Deze airdrop loopt nog tot eind januari 2018, dat is ook het moment dat de eigenaren die in de pre-sale de tokens hebben gekocht de tokens ontvangen en op exchanges kunnen verhandelen.

Leuke weetjes

Leuke weetjes over ShipChain:

  • Betalingen voor goederenvervoer per schip kan via het ShipChain Web platform voldaan worden met ERC20 SHIP Tokens. Deze tokens kunnen ingekocht worden met USD, EUR of andere cryptocurrencies.
  • Er zullen te allen tijde maximaal 500 miljoen SHIP tokens in omloop zijn. Niet alle tokens worden vanaf de start in Maart 2018 in omloop gebracht. Tijdens de 2e verkoopronde in 2019 of 2020 komt een laatste kwart van de tokens beschikbaar voor verkoop. Op welke exchanges de eigenaren van de tokens eventueel de SHIP tokens kunnen verhandelen wordt begin maart bekend gemaakt.
  • ShipChain beschikt over een bekend team dat onder meer bestaat uit de voormalig CEO van een onderdeel van DHL, de bekende pakketbezorger.

Lees ook: ICO-tip van de week, NapoleonX

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!