Volgend jaar NBA basketbaltickets te betalen met bitcoin

Ook de Amerikaanse basketbalbond – de NBA – zal volgend jaar te maken gaan krijgen met de cryptohype. Ten minste, als Mark Cuban zich aan zijn woord houdt.

Dallas Mavericks

De bekende Amerikaanse ondernemer, zakenman en investeerder gaf namelijk op twitter aan volgend jaar bitcoin te zullen gaan accepteren als betaalmiddel voor tickets van de Dallas Mavericks, de basketbalclub waar hij eigenaar van is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En het lijkt erop dat de miljardair zich aan zijn woord zal houden. Tegenover Bloomberg legde hij even later uit dat het klopt. Ook zal hij er voor zorgen dat er betaalt kan worden met ethers.

Cuban: “As far as tokens, we will be taking tokens originated by companies we have business relationships. Some people want to buy products in crypto to prove a point. We are happy to make it easy for them. And for Existing Mavs fans who prefer to spend crypto currency we are happy to make it easy for them”

Shark Tank

Cuban is eigenaar van de Dallas Mavericks, maar vooral ook bekend van zijn rol als een van de “sharks”, bij het programma Shark Tank, waar investeerders nieuwe producten pitchen om vers kapitaal op te halen.

Afgezien van Richard Branson, die “guest shark” is, mag Mark Cuban als bekendste shark gezien worden.
Cuban was in 2014 al gecharmeerd van cryptovaluta’s als bitcoin maar vond het toentertijd te risicovol.

“I haven’t invested in bitcoin yet — I go up and down on it”, gaf hij toen aan.

Later dat jaar legde hij uit dat bitcoin een fantastische encryptie technologie betreft maar dat hij van mening was dat haar toekomst gedoemd is in groei, omdat centrale banken die groei en adoptie nooit zullen accepteren.

Doe net alsof je het geld al verloren bent

Tijdens de immense rally vorig jaar leek Cuban weer meer interesse te krijgen voor het fenomeen en gaf zijn miljoenen volgers te kennen dat het hem slim leek het bitcoinnieuws op de voet te blijven volgen.

In oktober gaf hij vervolgens in zijn “Mark Cuban’s Guide to Getting Rich” aan: “If you’re a true adventurer and you really want to throw the Hail Mary, you might take 10 percent [of your savings] and put it in bitcoin or ethereum — But, if you do that, you’ve got to pretend you’ve already lost your money”

Bron: Bitcoin.com

Foto: Flickr / Danny Bollinger

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsether