Imacon Color Scanner
Nieuwsberichten » Bitcoin » Zweden wil fiatvrij worden en lanceert eigen cryptomunt: de e-Krona

Zweden wil fiatvrij worden en lanceert eigen cryptomunt: de e-Krona

De Zweedse centrale bank, de Riksbank, onderzoekt de mogelijkheid van een eigen cryptomunt: de e-Krona. Daarmee zou Zweden het eerste land ter wereld worden dat (bijna) zonder fiatgeld functioneert. Dit staat in het rapport “Sweden’s big year: Can the economy overcome some challenges?” van James Pomeroy, econoom bij de Britse bank HSBC.

De nieuwe cryptomunt kan vooral dienen als betaalmiddel bij kleine aankopen, aldus de Riksbank. De digitale munt moet over uiterlijk twee jaar op de markt komen. Zweden wil de munt op termijn breed inzetten voor betalingen door particulieren, overheden en bedrijven.

Eén Krona is nu tien eurocent waard. Saillant detail: Zweden is ook het eerste land waar 350 jaar geleden het eerste bankbiljet in omloop kwam. De afgelopen drie jaar is de circulatie van de Zweedse Krona gehalveerd.

Bronnen: Bitcoinist / World Alternative Media

Foto: Riksbank

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Nieuwe ATH Bitcoin eind 2019 | Grote plannen Binance | BTC een safe haven?

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder